Tips voor het huishouden

Snijd de ui doormidden en steek er 2 vorken in: iemand zou een medaille moeten krijgen voor deze HINT!

365views

Uien zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Nu kun je het makkelijker maken.

Snijd de ui gewoon doormidden en twee vorken erin.

Probeer het en kijk wat er gebeurt.

Het portaal heeft dit nuttige advies gebracht, dat je zeker nuttig zult vinden in de keuken.

Een slimme manier om uien te bereiden

Voeg uien toe aan salades, sauzen en soepen.

Het is geschikt voor vleesgerechten, maar ook voor directe consumptie.

Meestal bakken we het voor het koken, maar daarvoor moeten we het eerst fijnhakken.

Soms kan dit een probleem zijn.

Een ui kan uitglijden en op de vloer vallen.

Als we veel uien moeten snijden, wordt het probleem groter.

Dankzij deze truc kan de uien snijden veel gemakkelijker.

Nu zal alles soepel verlopen.

Hoe snijd je uien snel en gelijkmatig?

Hieronder vind je een handige methode.

Neem uien en bereid twee vorken.

Prik ze in het midden van een uinaast elkaar.

Snijd met een mes en steek het mes in de ruimte tussen de tanden van de vork.

Zo snijd je de ui gelijkmatig en snel.

De vork maakt het werk in de keuken gemakkelijker en sneller.

Als je uien gelijkmatig en snel moet snijden, gebruik dan deze methode.

Het is heel gemakkelijk en effectief.

Precies wat je nodig hebt.

Uien zijn gemakkelijk te snijden

Met dit patent hak je veel uien gelijkmatig fijn.

Dus snijd een ui doormidden, steek je vorken erin en ga aan de slag.

Een of twee keer en je eindigt met gelijkmatig gehakte uien op je bord.

Probeer dit gerust uit in je keuken.

Een truc voor het snijden van uien die mijn schoonzus me leerde

Onlangs leerde ik van mijn schoonzus een geweldige truc om uien in dunne reepjes te snijden zonder een mes of keukensnijder te gebruiken.

We hebben hier niet eens een snijplank voor nodig, de uien zijn perfect gesneden en klaar voor verdere verwerking.

Deze snijmethode is vooral geweldig voor salades.

Je kunt natuurlijk ook een gewoon keukenmes gebruiken, maar in dat geval bereiken we niet het gewenste resultaat.

En in een situatie waarin je maar een klein uitje nodig hebt, hoef je de snijplank en andere keukenaccessoires niet vies te maken.

In dit soort gevallen gebruik ik altijd deze methode om uien te snijden.

Dus laten we beginnen.

In mijn koelkast liggen altijd ui en wortelhelften die ik nog heb liggen van eerdere bereidingen.

Ik kan ze altijd wel ergens gebruiken – op vlees, dan op salade, enz.

Maak een gewone dunschiller.

Begin met het snijden van de uien vanaf de rand direct in de sla of in de pan, zodat je geen snijplank hoeft te gebruiken.

Dit proces kost je maar een paar seconden.

Gebruik de schraper om van de “kop” naar de wortel te werken.

Het resultaat is dunne en gelijkmatig gesneden reepjes ui.

Veel succes!

Leave a Response