Anthurium is een prachtige tropische plant die met succes onze interieurs decoreert. Hij valt op door zijn kleurrijke hartvormige bloemen en glanzend groene bladeren. Hoe verzorg je Anthurium in een pot? Er zijn een paar stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de plant je terugbetaalt met een lange bloei.

Anthurium, ook wel bekend als de “flamingo bloem”, is een symbool van teruggekeerde liefde. Dat is niet verwonderlijk, want de plant ziet er fascinerend uit. Weinig mensen weten echter dat de plant naast zijn decoratieve functie ook het volgende kan doen een geweldige luchtreiniger. Daarom is het de moeite waard om een anthurium pot in je slaapkamer te zetten.

Hoe verzorg je anthuriums in een pot? Hier is wat je moet onthouden als je ze thuis kweekt

Vanwege haar tropische oorsprong kan de plant kieskeurig zijn. Om ze te laten groeien en bloeien, moet je zorgen voor de juiste omstandigheden. De plant houdt van veel diffuus licht, dus ze moet op een kleine afstand van het raam staan. Ze houdt van een hoge luchtvochtigheid en de hele plant moet ongeveer om de twee dagen met water worden besproeid. Op bewatering je moet voorzichtig zijn. Plant houdt van gefilterd water op kamertemperatuur. De grond moet vochtig zijn, maar in ieder geval mag de anthurium niet worden gemorst, omdat dit leidt tot onomkeerbare schade aan de hele plant.

Hoe verzorg je anthuriums in een pot? Kijk uit voor deze ziekten

Anthuriums zijn gevoelig voor ziekten, dus je moet veranderingen aan je plant goed in de gaten houden. Als je veranderingen op de bladeren ziet, kan dat betekenen dat de plant is aangetast door schimmels of bacteriën. Een aantasting van anthuriums met grijsrot betekent dat de bladeren vanaf de basis bruin worden en dat er donkere vlekken op de bloemen kunnen verschijnen. Dan moet je de plant besproeien met fungiciden volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Wanneer het verschijnt phytophthoraBacteriële ziekte, die zich manifesteert als vergeling, bruinverkleuring en bladsterfte – er is een bacteriedodend middel nodig. Helaas zijn huismiddeltjes misschien niet genoeg voor deze plantenziekten.

Wil je dat je anthuriums lang bloeien? Maak een eenvoudige gistmeststof

Zelfgemaakte gistmeststof is een fantastische ondersteuning voor je planten. Het voedt ze uitgebreid, stikstof, fosfor of kalium, zodat een anthurium in goede gezondheid zijn bloei verlengt en zijn groei stimuleert. Om een “cocktail” van gist te maken, volstaat het om 1 theelepel gist toe aan 1 liter gekookt, afgekoeld water en roer tot het is opgelost. Met dit mengsel geef de plant eens in de 2 weken water.

Verwante artikelen:

Anturia zal in vitale vorm zijn. Meng een product met water

Bemesten alleen is niet genoeg. Houd dit in gedachten en je anthuriums zullen twee keer zo groot worden.