Volgens schoonmaakexperts kunnen gewone huishoudelijke artikelen die geen cent kosten de beste remedie blijken om schimmel te verwijderen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen kunnen zelfs voorkomen dat ze terugkomen en je badkamer laten glanzen.

Schimmel gedijt goed in warme en vochtige omgevingen, bijvoorbeeld in badkamers, waar sporen op vochtige oppervlakken terecht kunnen komen en kunnen groeien. Hoewel het ontvochtigen van oppervlakken de incidentie van schimmel in deze ruimtes kan verminderen, is het experts hebben ontdekt dat als er toch schimmel optreedt, gewone huishoudelijke producten helpen om het probleem op te lossen.

Witte azijn is een uitstekende allesreiniger

Loodgietersexperts zijn het ermee eens en stellen dat het ook werkt als een uitstekend schimmelwerend middel. Azijn bevat azijnzuur, wat een natuurlijk ontsmettingsmiddel is dat de meest voorkomende bacteriën doodt. Om de kans op een positief resultaat te maximaliseren, besproei je het aangetaste gebied met een azijnoplossing en was je het oppervlak na ongeveer een uur met warm water. Zorg ervoor dat je het oppervlak goed droogmaakt om de hergroei van schimmel te voorkomen.

Als de schimmel hardnekkig is, meng dan azijn met genoeg zuiveringszout om een dikke pasta te maken

Baking soda kan ook dienen als schimmelverwijderaar als je het mengt met een kleine hoeveelheid water tot er een dikke pasta ontstaat. Breng de afgewerkte pasta aan op de beschimmelde plek en laat het een tijdje zitten. Als het middel klaar is, gebruik dan een oude tandenborstel om de schimmel te schrobben en spoel het af met water.

Vergeet niet om schimmel te voorkomen en het niet te laten groeien. Alles wat je nodig hebt is lucht

Een andere belangrijke tip is om badkamers en andere kamers goed te ventileren, om schimmel te voorkomen. U kunt dit doen doen door een raam open te zetten of een afzuigventilator te gebruiken.

Gerelateerde artikelen:

Spuit deze oplossing op de schimmel op de muur. Na een uur is er geen spoor meer van te zien.

Zie je schimmel in een pot? Aarzel niet, je kunt de plant nog redden