In de lente en zomer komen fruitvliegjes tevoorschijn. Ze zijn irritant, voeden zich met bedorven voedsel en vermenigvuldigen zich snel. Hoe kom je van ze af? Met dit effectieve huismiddeltje kun je voor eens en altijd afscheid van ze nemen.

Fruitvliegjes zijn kleine insecten uit de familie Drosophila. Ze worden 2 tot 3 mm lang, ze leggen veel eitjes en hun levenscyclus duurt slechts 10 dagen. Ze worden aangetrokken door etensresten en als ze eenmaal vaste voet aan de grond hebben, zijn ze moeilijk weg te krijgen. Gelukkig is er een manier. Maak gewoon een zelfgemaakte val en je zult dit vervelende probleem vergeten.

Hoe kom je van fruitvliegjes af in je appartement? Gebruik deze truc en de insecten zullen snel vertrekken

Fruitvliegjes bijten niet, maar ze zijn wel dragers van bacteriën en micro-organismen, dus als je ze krijgt, moet je snel handelen. Om ze te bestrijden, niet naar het tuincentrum rennen en dure producten kopen. Je kunt een betere manier proberen.

Vliegen voeden zich met gefermenteerd en bedorven voedsel. Ze worden aangetrokken door hun geuren, dus het is de moeite waard om appelciderazijn te gebruiken om ze te bestrijden. Giet gewoon azijn en afwasmiddel in een pot of een andere container. De aantrekkelijke geur zal insecten aantrekken, die zullen verdrinken in de oplossing. Je kunt het beste vallen plaatsen op verschillende plekken, van keukenkastjes tot vensterbanken.

Wat te doen om fruitvliegjes uit je huis te houden? Werende planten. Insecten kunnen niet tegen hun geur

Om een invasie van deze insecten te voorkomen, is het de moeite waard om van tevoren actie te ondernemen. Onthoud dat je geen producten op het aanrecht moet laten liggen die kunnen bederven. Je moet ook geen fruit in blik, jam of zelfs wijn open laten staan, want de geur van deze producten zal ze zeker aantrekken.

Vuile vaat moet worden afgewassen of in de vaatwasser worden gedaan, en het loont om afstotende planten in de keuken te planten. Basilicum, munt of lavendel geven een onaangename geur af aan vliegen, dus als je ze op de vensterbank zet zullen ze je appartement niet willen bezoeken.

Gerelateerde artikelen:

Anderen kopen voedselmotmiddelen in de winkel en betalen te veel. Ik verzamel het beste medicijn in de wei

In plaats van het op je nagels aan te brengen, breng je het aan op een doek en veeg je de gewrichten schoon. Het vuil is in een mum van tijd verdwenen en ze zijn weer zo goed als nieuw.