Ben je het zat om je vriezer, die constant ijs ophoopt, constant te moeten ontdooien? Met een slimme en zeer eenvoudige truc kun je het proces aanzienlijk vertragen. Je hebt waarschijnlijk alles al wat je nodig hebt. Wat is een betrouwbare methode?

Het ontdooien van je koelkast en vriezer is een vervelend, tijdrovend en gewoon problematisch proces. Maak eerst het apparaat leeg, haal dan de stekker uit het stopcontact, bedek de vloer met handdoeken en wacht. Als je er genoeg van hebt, probeer dan een beproefde truc. Met zijn hulp hoef je het niet zo vaak te doen.

Week een wattenstaafje en maak je vriezer schoon. Je zult niet lang ijs zien

Een slecht schoongemaakte vriezer, te vaak naar binnen kijken of gewoon de deur lang open laten staan, zorgt ervoor dat er warme lucht in het apparaat komt. Dit kan er op zijn beurt niet alleen voor zorgen dat de producten die erin zijn opgeslagen bederven, in temperatuur schommelen, maar ook dat er zich vorst vormt, waardoor de vriezer na een tijdje moeilijk te gebruiken begint te worden.

Als je het zat bent om constant te ontdooien, denk er dan aan om de volgende keer dat je ontdooit een handige truc te gebruiken. De truc is om een wattenstaafje of klein doekje in glycerine of een andere olie te weken en dan de binnenkant van het apparaat ermee te wassen. De olieconsistentie zal een coating creëren waardoor ijs zich veel minder snel zal ophopen op de wanden.

Hoe ontdooi je de vriezer op de juiste manier? Giet in een steelpan

Als je je vriezer moet ontdooien en er niet de hele dag mee bezig wilt zijn, kun je het proces aanzienlijk versnellen. Het enige wat je hoeft te doen is de snijplank in een lege machine zonder stekker te leggen en er een pot heet water op te zetten. Sluit de deur voor ongeveer 30 minuten. Gedurende deze tijd zal de waterdamp het smeltproces van het ijs enorm versnellen.

Hoe kom je van de onaangename geur uit de koelkast af? Een triviale truc

Soms gebeurt het dat zelfs een regelmatig schoongemaakte koelkast een onaangename geur begint af te geven. Misschien is er binnenin iets gemorst, of ben je gewoon vergeten om overgebleven voedsel weg te gooien en ook al heb je het later weggegooid, de geur is gebleven? Koffie kan in zulke situaties helpen.

Doe ongeveer een dozijn korrels in een kom, zet het in de koelkast en de onaangename geur zal verdwijnen. De koffiekom elke 2 weken vervangen. Op deze manier zal de binnenkant van de machine nooit meer stinken.

Gerelateerde artikelen:

Verdorren en bederven van dille is verleden tijd. 1 simpel trucje houdt het tot 2 maanden vers

Wikkel ze in folie en zet ze op een vensterbank. Dit lost meteen het vervelende zomerprobleem op