Tips voor het huishouden

Hoe kook je bonen in een kleipot? Volg deze stap-voor-stap handleiding

128views

De bonen gekookt in kleipot zijn een van de basiscomplementen van de Mexicaanse keuken en daarom mogen ze nooit ontbreken op tafel, maar als je een beginner bent is het zeker vrij ingewikkeld om dit soort groenten te bereiden zodat ze een gladde consistentie en unieke smaak hebben.

Als het de eerste keer en je weet niet eens waar je moet beginnen of wat je moet doen, is het beter om je te laten begeleiden door een handleiding of recept stap voor stap die zorgt voor orde in de keuken, geweldige resultaten en een uitstekende smaak in deze Mexicaanse klassieker.

Bereid een goede crockpot en houd een royale portie bonen bonen naar keuze (je kunt zwarte, flor de mayo, pinto, gele of bessenbonen gebruiken) om mee te koken handleiding geschreven stap voor stap zonder te sterven in de poging en dat je aan het eind kunt genieten van dit typisch Mexicaanse gerecht.

Zo kook je bonen in een kleipot

Je zou ongeveer 500 gram zwarte bonen of flor de mayo bonen moeten hebben (welke je maar wilt), die je moet “schoonmaken” door te controleren of er geen extra steentjes of vuil aan zitten, dan afspoelen met een beetje water en deze stappen volgen:

  1. In de kleipot doe er een flinke portie water in, een stukje ui, een gepeld teentje knoflook, een snufje zout, en giet de bonen maak de bonen schoon, dek af en kook 40 minuten op hoog vuur.
  2. Een tip die je kunt volgen om te voorkomen dat je langer dan een uur kookt, is om de peulvruchten minstens 40 minuten voor het koken of een nacht in water te laten weken om ze zachter te maken en de kooktijd te verkorten.
  3. Het wordt aanbevolen dat je ze na die 40 minuten koken een beetje mengt en de consistentie controleert, ze moeten een volledig zachte textuur hebben die smelt als je ze lichtjes tussen je vingers plet, doe deze test maar wees voorzichtig dat je jezelf niet verbrandt.
  4. Als ze een stijve consistentie hebben, is het beter om ze nog 10 tot 15 minuten te laten koken, maar zet het vuur lager.

Je kunt ook meer water toevoegen als het vocht verdampt is om een dikke consistentie te voorkomen, verwijder dan de stukjes ui en knoflook om te genieten van heerlijke, vers gekookte bonen in een kleipot.

Vergeet niet dat je dit gerecht kunt combineren met je favoriete bijgerechten of het kunt serveren als een heerlijk voorgerecht bij veel andere typische gerechten van ons land.

Leave a Response