Een vieze grill is een echte beproeving voor zowat iedereen die ooit het genoegen heeft gehad om hem in orde te maken. Vooral als we het niet meteen na het afkoelen hebben gedaan, maar het een week, een maand of…. acht hebben uitgesteld. Na al die tijd kan het rooster onmogelijk schoon te maken lijken. Het kan echter wel. Hoe maak je het rooster snel schoon?

Hoe maak je je grill schoon? Iedereen die het minstens één keer heeft gedaan, weet heel goed dat het een van die klusjes is die niet lonen om uit te stellen. Toch laten we dit probleem vaak liggen voor later. En als het dan gebeurt, hebben we spijt dat we het hebben uitgesteld. Dan hoeven we alleen maar een spons met afwasmiddel over het rooster te halen. Nu zal dat niet zo eenvoudig zijn. Maar het kan wel. En we hebben geen producten uit de winkel nodig.

Hoe maak je je grill schoon? Je hoeft niet naar de winkel te vliegen

In de supermarkt kun je allerlei vloeistoffen, poeders en gadgets kopen, om ons te helpen onze grill schoon te maken. Deze kunnen echter veel geld kosten en werken niet altijd even goed. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dergelijke producten sterk chemisch kunnen zijn en tijdens het aanbrengen de luchtwegen kunnen irriteren.

Het blijkt dat we helemaal niet naar de winkel hoeven om de grill schoon te maken. We hebben thuis waarschijnlijk al wat we nodig hebben. Het vereist geen gebruik van onnodige chemicaliën en werkt op mechanische basis. Om het werk gemakkelijker te maken, vooral als je de grill een paar maanden niet hebt schoongemaakt, is het de moeite waard om de grill een goede sopbeurt te geven. Het zal je helpen warm water en afwasmiddel of azijn, die je ook kunt gebruiken om de grill schoon te maken. Een andere optie is een pasta maken van zuiveringszout en water. Breng deze pasta aan op het rooster en begin na enkele ogenblikken te werken aan het mechanische gedeelte.

Hoe maak je de grill snel schoon? Neem uit de keuken en rol tot een bal

We kunnen de doorweekte grill behandelen met een speciale borstel. We hoeven zo’n borstel echter niet te kopen. Zelfs de meest gewone folie. Je vindt het in bijna elk huis, vooral tijdens het grillseizoen. Het is de moeite waard om het te gebruiken om je grill schoon te maken. Scheur gewoon een stuk af, rol het tot een bal en wrijf het over de grill. Op deze manier kun je ook aangebakken vuil aanpakken. Tot slot maak je het rooster gewoon schoon met warm water en afwasmiddel en spoel je het goed af.

Om dergelijke ongemakken in de toekomst te voorkomen, aanbevolen om de grill van tevoren te verzorgen. Het is een goed idee om het schoon te maken zodra het is afgekoeld. Of de volgende dag. Als je een paar maanden wacht, bespaar je geen tijd als je hem meteen na het begin van het seizoen schoonmaakt.

Gerelateerde artikelen:

Alobal in afstandsbediening TV? Geen grap, maar een betrouwbare truc. Je moet weten

Smeer aluminiumfolie op de voorruit van je auto. Als je instapt, zul je jezelf dankbaar zijn voor deze truc.