Tips voor het huishouden

Recept voor de BESTE pastasalade: een vullende, lichte en zeer smakelijke lunch!

119views

Pastasalade met mayonaise is gemakkelijk te bereiden en als je veel gasten verwacht, kun je er in een paar minuten een volle schaal van maken.

Ideaal als bijgerecht, maar je kunt het ook op zichzelf serveren, bijvoorbeeld als een lichter diner.

Exclusief recept voor heerlijke pastasalade van youtube kanaal

We hebben nodig:

500 g pasta in een willekeurige vorm

200 g ham

200 g eydam

1 rode peper

peterselie

zout

gemalen zwarte peper

1 teentje knoflook

250 g gesteriliseerde maïs en erwten

6 ingemaakte komkommers

200 g mayonaise

400 g witte yoghurt (in geval van zure room)

Werkwijze:

Giet water in de pan en breng op smaak met zout.

Favoriete pastasoort kok volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de pasta kookt, snijd je de ham in blokjes.

Op een grove rasp rasp Kaas.

Snijd de paprika’s en komkommers in kleine blokjes.

Hak de peterselie fijn.

Voeg in een aparte kom mayonaise en yoghurt toe.

Giet er een beetje komkommersap bij.

In de saus puree knoflook.

Smaak met zout en zwarte peper.

Meng grondig.

Voeg de gekookte pasta toe aan de grotere kom.

Voeg de ingemaakte erwten en maïs toe.

Voeg vervolgens de gehakte ham en paprika toe en meng alles door elkaar.

Giet mayonaisesaus en roer.

Voeg dan wat van de geraspte kaas toe en roer.

Voeg als laatste de gehakte komkommers en wat van de gehakte peterselie toe.

Roer en pasta in de koelkast.

Serveer met de overgebleven kaas en peterselie.

Probeer ook eens een lichte dressing voor pastasalade

Op zoek naar een lichte en lekkere dressing voor je pastasalade? Probeer dit recept eens! Het is snel, makkelijk en vol van smaak.

Ingrediënten:

¼ kopje olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel Dijon mosterd

1 knoflookteen, fijngehakt

Zout en peper naar smaak

Optioneel:

1/4 kopje gehakte kruiden zoals peterselie, basilicum of oregano

Werkwijze:

Meng in een kom olijfolie, citroensap, Dijonmosterd en knoflook.

Breng op smaak met zout en peper. Roer gehakte kruiden erdoor, indien gebruikt. Giet de dressing over de gekookte pasta en groenten en roer door.

Tips:

Voeg voor een pittigere dressing een snufje cayennepeper of chilivlokken toe.

Voor een romigere dressing voeg je een eetlepel mayonaise of zure room toe.

Je kunt de dressing van tevoren maken en tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Deze dressing past goed bij verschillende pastasalades. Probeer het eens met kip, groenten, kaas of zeevruchten.

We wensen je een goede smaak!

Video-instructies:

Leave a Response