Tips voor het huishouden

Heb je geen zelfreinigende functie op je oven? Deze zelfgemaakte truc vervangt hem 100%

120views

De oven schoonmaken is een van de minder populaire klusjes, vooral als we te maken hebben met brandplekken en ingebakken vet. Traditionele schoonmaakmiddelen beloven vaak wonderen, maar in de praktijk kan hun effectiviteit nogal tegenvallen. Dat is waar een eenvoudige maar ingenieuze truc van pas komt om je oven gemakkelijk en effectief schoon te maken, zonder te hoeven investeren in dure speciale reinigingsmiddelen.

Wat heb je nodig

  • Tablet voor de vaatwasser
  • Warm water
  • Spons, papieren servet of doek

Procedure

Voorbereiding: Verwijder eerst alle roosters van de oven, en de branders als je het fornuis schoonmaakt.

De tablet oplossen: Giet in een kommetje of direct in het wasvat heet water over het tablet en laat het oplossen. Je kunt hiervoor een lepel of ander voorwerp gebruiken.

Toepassing: Gebruik vervolgens het geweekte tablet of de opgeloste oplossing om de buitenkant en binnenkant van de oven en het fornuis grondig schoon te maken. Vuil moet gemakkelijk te verwijderen zijn.

Afwerking: Veeg na het aanbrengen van het product het oppervlak van de oven en het fornuis af met een papieren handdoek of doek.

Meer tips voor een nog beter resultaat

Voor een grondiger reiniging van de oven: Plaats de tablet in de vaatwasser op een bakplaat of in een ovenschaal, bedek met een liter water en plaats in een oven die is verwarmd tot 100°C. Zodra het tablet is opgelost en de oven is uitgeschakeld, laat u het ongeveer 2 uur liggen en veegt u het af met een vochtige doek.

Om hardnekkiger vuil te verwijderen: Giet een beetje heet water (niet kokend) over de tabletten om een pasta te vormen. Breng deze pasta vervolgens aan op het vuil in de oven, wacht ongeveer een half uur en verwijder de resten met een vochtige doek.

Waarom deze truc werkt

Vaatwastabletten zijn ontworpen om vet effectief op te lossen en schroeiplekken te verwijderen, precies de problemen die we het vaakst tegenkomen bij het schoonmaken van de oven. Bovendien maakt de combinatie met heet water het makkelijker om vuil op te lossen en te verwijderen.

Conclusie

Deze eenvoudige en betaalbare truc kan je veel tijd en moeite besparen bij het schoonmaken van je oven. Probeer het uit en zie zelf dat je geen dure chemicaliën nodig hebt om een schone en glanzende oven te krijgen, alleen een paar gewone huishoudelijke hulpjes. Je oven kan er als nieuw uitzien met minimale kosten en moeite.

Leave a Response