Het wordt warmer buiten, en daar worden we allemaal blij van. Helaas brengt het mooie weer een jaarlijks terugkerende nachtmerrie met zich mee, namelijk muggen. Deze kunnen een effectief afschrikmiddel zijn als je buiten bent. Er is een truc die uitkomst biedt. Het werkt als een afweermiddel.

Er is waarschijnlijk niemand ter wereld die niet graag tijd doorbrengt op zijn balkon of terras in de lente en zomer. s Avonds is het heerlijk om met een boek te zitten en te ontspannen in de natuur. Helaas kan onze ontspanning effectief verstoord worden door muggen. We willen niet thuiskomen in een huis vol beten, dus verstoppen we ons snel binnen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is dit helemaal niet het geval. Verdrijf insecten met een huismiddeltje.

Huismiddeltjes tegen muggen in de tuin. Alles wat je nodig hebt is een kopje en drie ingrediënten

Alleen al denken aan het kenmerkende gezoem naast ons oor geeft ons kippenvel. Muggenwerende middelen zoals sprays en crèmes werken niet altijd en kunnen ons beschermen tegen insecten. Bovendien hebben ze een vreemde geur, waardoor we onze kleren in de wasmachine moeten gooien zodra we thuiskomen. Te hulp komt een methode die wordt gebruikt door de Italianen. Het is goedkoop, eenvoudig en vooral effectief.

Je hebt nodig een plastic beker en drie ingrediënten. Dat zijn wijnazijn, ui en citroen. Giet de azijn in de helft van het glas, voeg de schil van een citroen en een dikke plak ui toe. Plaats het mengsel op de plek waar je van plan bent om te ontspannen, zoals op een tafel op een balkon of bij de uitgang van een patio. Je kunt meerdere kopjes van dit mengsel tegelijk maken voor een beter effect.

Waar zijn muggen bang voor? Plant deze planten op je balkon

Om jezelf tegen muggen te beschermen, planten op je balkon en terras, waarvan insecten de geur niet kunnen verdragen. Deze omvatten lavendel, rozemarijn, basilicum, munt, tijm, citroenmelisse en venkel. Vergeet ook niet om horren in je huis te installeren en het licht uit te doen voordat je een raam openzet. Licht en een open raam nodigen insecten uit. Je kunt ook uien en knoflook in kleine stukjes snijden, ze op een klein bordje leggen en op de vensterbank zetten. Muggen haten de geur, dus ze zullen uit de buurt van het appartement blijven.

Gerelateerde artikelen:

Beste tijd om te zaaien. Slechts een paar potten. In de zomer komen de muggen niet eens in de buurt van het huis.

Besproei je kleren met een product uit de badkamer. De muggen vliegen razendsnel weg.