Tips voor het huishouden

Hoe eucalyptusolie bereiden en de voordelen ervan benutten?

116views

Een ander nadeel van de hitte is zeker de slechte geuren. Waarschijnlijk omdat men zweet, omdat ze snel de voedsel of omdat je je windows. Gelukkig zijn er smaakstoffen

Daarom willen we deze keer de stap-voor-stap om een eucalyptus etherische olie, die, naast het begeuren van je huis, een verscheidenheid aan voordelen kan bieden aan je voordelen voor je gezondheid. Dus als je 2 vliegen in 1 klap wilt slaan: Aromatiseren en je luchtwegen vrijmaken, bijvoorbeeld, dan zit je hier goed.

zoals het kan zijn antibacterieelantiseptisch, ontstekingsremmend y slijmoplossend middelomdat het tannines, flavonoïden en ellaginezuur bevat, cineol y eucalyptolallemaal verbindingen die ons kunnen helpen om ontstekingen in bepaalde organen van ons lichaam te verminderen, wanneer we de infusie drinken of toepassen op spierblessures, bijvoorbeeld als essentiële olie.

Eucalyptusolie, verkregen uit de bladeren van de eucalyptusboom, heeft een breed scala aan heilzame eigenschappen voor gezondheid en welzijn. Je hebt er eigenlijk niet zoveel voor nodig en hier vertellen we je hoe je dat moet doen.

Wat heb je nodig?

 • Verse eucalyptusbladeren
 • Gedestilleerd water
 • Een glazen fles
 • Pot
 • Stoomrek
 • Thermometer
 • Oliescheider (optioneel)

Hoe wordt het bereid?

 1. Zoek verse, ongediertevrije eucalyptusbladeren. Je kunt ze verzamelen van je eigen eucalyptusboom of kopen in een kruidenwinkel.
 2. Was de eucalyptusbladeren met koud water om vuil en stof te verwijderen. Droog ze goed af met een schone doek.
 3. Snijd de eucalyptusbladeren in kleine stukjes. Dit zal helpen om de essentiële olie vrij te maken tijdens het destilleren.
 4. Vul de pot met gedestilleerd water tot het niveau iets meer dan halverwege is.
 5. Plaats het stoomrek in de pot en zorg ervoor dat het het water niet raakt. Plaats de glazen pot op het rek.
 6. Voeg de geplette eucalyptusbladeren toe aan de glazen pot.
 7. Verwarm het water op hoog vuur tot het kookt. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het 2-3 uur sudderen.
 8. De eucalyptus etherische olie zal loskomen van het water en naar de bovenkant van het potje drijven. Je kunt het flesje laten afkoelen en de olie dan voorzichtig in een apart potje gieten.
 9. Bewaar de eucalyptus etherische olie in een donker glazen flesje op een koele, donkere plek. Eucalyptus etherische olie kan tot 2 jaar bewaard worden.

Voordelen van eucalyptus etherische olie

Ademhalingsdecongestivum: Eucalyptus essentiële olie staat bekend om zijn decongestieve en slijmoplossende eigenschappen. Inhaleren of gebruik in verdampers kan helpen bij het verlichten van verstopte neus en borstkas, waardoor luchtwegaandoeningen worden verlicht.

Antibacteriële en antivirale eigenschappen: Eucalyptus heeft antibacteriële, antivirale en antimicrobiële eigenschappen, waardoor het nuttig is bij het bestrijden van luchtweginfecties en andere bacteriële of virale infecties. Het kan helpen infectie te voorkomen en herstel te versnellen.

Ontstekingsremmend: De etherische olie van eucalyptus heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van de ontsteking en verlicht spier- en gewrichtspijn. Het kan plaatselijk worden aangebracht op de aangetaste gebieden om verlichting te geven.

Pijnstillende eigenschappen: Eucalyptus heeft pijnstillende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van pijn, zowel plaatselijk op de huid aangebracht als geïnhaleerd. Het kan nuttig zijn bij het verlichten van hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn.

Geestelijk stimulerend: Het verfrissende en verkwikkende aroma van eucalyptus etherische olie kan een stimulerend effect hebben op de geest en helpen om de concentratie, mentale helderheid en alertheid te verbeteren. Het kan nuttig zijn bij het bestrijden van mentale vermoeidheid en het verbeteren van cognitieve prestaties.

Leave a Response