Uitstekende methode hoe je aardbeien van je eigen oogst bewaart.
Je hoeft ze niet in te vriezen of te koken en toch blijven ze heerlijk, geurig en vers tot wel 1 jaar!
Probeer en ontdek het zelf.
Volg dit recept van het youtubekanaal .
We hebben nodig:
aardbeien
kristalsuiker
in het recept houden we dezelfde verhouding aardbeien en kristalsuiker aan
Werkwijze:
Doe de aardbeien over in een kom.
Giet er water over.
Laat ongeveer 5 – 6 minuten staan.
Giet vervolgens het water af.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien.
Doe de schoongemaakte aardbeien in een aparte kom.
Grotere stukken kun je doormidden snijden.
Strooi er suiker over in laagjes zodat de suiker overal komt.
Bewaar ongeveer 1 derde van de suiker voor later.
Aardbeien bedekt met suiker ongeveer 3 uur zo laten staan.
Gedurende deze tijd de aardbeien verschillende keren om.
Zet schone en droge jampotten klaar.
Doe er met een pollepel laagjes aardbeien in.
Giet het sap dat de aardbeien hebben vrijgelaten erover.
Leg nu de suiker die we opzij hebben gezet op elk kopje.
Leg de suiker in een hoeveelheid van 2 eetlepels.
Elk kopje nu grondig het deksel.
Aardbeien zijn tot 12 maanden houdbaar in de koelkast.
Het voordeel van aardbeien op deze manier bewaren is dat aardbeien hun aroma of smaak niet verliezen.
Veel succes!
Videohandleiding: