Tips voor het huishouden

Op deze manier komkommers kweken bespaart ruimte en levert een rijke oogst op.

114views

Het kweken van komkommers in de kegelvorm, bekend als de “dennenboom” methode, is een effectieve manier om ruimte te besparen en tegelijkertijd de ontwikkeling van schimmelziekten te voorkomen. Deze techniek bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat de vruchten niet in contact komen met de grond. Dit voorkomt mogelijke problemen met schimmel en vruchtbederf na regenseizoenen.

Benodigde materialen en gereedschappen voor de teelt

Om succesvol komkommerstruiken te kweken heb je nodig:

  • Komkommer zaailingen
  • Een paar houten palen
  • Koord
  • Grove draad

Procedure

De locatie voorbereiden: Sla een houten paal in de gekozen locatie. Bevestig op de gekozen plek stevig kortere verstevigingen rond de paal om te voorkomen dat deze omvalt onder het gewicht van de volwassen struiken.

Een steun maken: Sla een lange spijker in de bovenkant van de pin. Maak halve cirkels van draad en sla ze in de grond om ze stevig te houden.

Zaailingen planten: Plant de komkommerzaailingen rond de houten palen, ongeveer 1,5 meter ervan vandaan. Laat na het planten van de zaailingen de plant staan die beter zal gedijen.

Beheer van de planten: Als de planten groeien, leid ze dan regelmatig met de klok mee rond de koorden. Zorg ervoor dat ze goed omwikkeld en vastgehecht zijn.

Komkommerstruiken verzorgen

  • Knijpen: Knijp secundaire scheuten en lagere bladeren regelmatig voor een optimale vorm en groei.
  • Water geven en bemesten: Goed water geven en de juiste meststof gebruiken zijn essentieel voor een gezonde groei van komkommers.

Luie tomatenrassen die moeiteloos een overvloedige oogst produceren

Zelfgemaakte meststof voor een rijkere oogst

Zonder het gebruik van chemische preparaten kan een effectieve meststof worden gemaakt van brandnetels en gist die planten voorziet van alles wat ze nodig hebben voor groei en weerstand tegen ziekten.

Bereidingsprocedure:

  1. Pluk de brandnetels en doe ze in een emmer, bedek ze met water.
  2. Voeg gist, suiker en in water opgeloste bloem toe.
  3. Laat het mengsel rusten en roer het regelmatig door. Na een paar dagen is de meststof klaar voor gebruik.

Deze meststof bevordert niet alleen de groei, maar verbetert ook de vruchtbaarheid en beschermt planten tegen ziekten.

1 eetlepel onder elke plant en je hebt een gigantische oogst aardbeien.

Komkommers kweken met deze methode is niet alleen zuinig en efficiënt, het kan ook leuk zijn en zeer de moeite waard. We wensen je veel gezonde oogsten en succes in je tuin!

Leave a Response