Tuin en bloemen

Laat roestige tuinmeubels weer blinken: Dit goedkope keukeningrediënt helpt je daarbij

114views

Ook al lijkt het misschien alsof roest je tuinmeubelen voorgoed heeft verpest, er is nog steeds een eenvoudige oplossing om er vanaf te komen. Azijn is niet alleen een eenvoudig hulpje in je keuken, maar ook een geweldige reiniger die betaalbaar en milieuvriendelijk is.

Dankzij de samenstelling kan het roest oplossen, wat je vervolgens gemakkelijk van het oppervlak kunt verwijderen. Het is gewoon de perfecte keuze voor tuinmeubelonderhoud!

De Receptacle poll is gehouden!

De traditionele lezerspeiling heeft ook dit jaar weer plaatsgevonden. Jullie hebben gestemd op jullie favoriete bedrijven. Hartelijk dank.

Weersinvloeden op metaal

De conditie van tuinmeubelen wordt voornamelijk beïnvloed door het weer, zoals regen, zonlicht, sneeuw en wind. Vocht is echter het schadelijkst omdat het bijna overal kan binnendringen en corrosie van metalen onderdelen kan veroorzaken.

Een onjuiste oppervlaktebehandeling of een bekraste beschermlaag zorgt er op zijn beurt voor dat het metaal in direct contact komt met vocht en zuurstof, waardoor roest sneller vlekt.

Ruwe reiniging van meubels

Voordat je begint met het schoonmaken van de metalen onderdelen met azijn, is het de moeite waard om roest en ander mogelijk vuil zoveel mogelijk te verwijderen. Neem daarom een staalwol of staalborstel om je te helpen door licht op de roest te drukken. Gebruik tot slot wat schuurpapier en dan kun je verder met de volgende fase van het schoonmaken.

Azijn zal de roest wegvreten

De beste manier om roest te verwijderen is door de aangetaste onderdelen in azijn te dompelen. Als je dit niet kunt doen, dompel dan een doek of toiletpapier in de azijn en wikkel het om de plek waar de roest zit. Laat de azijn erop zitten tot minstens de tweede dag, of tot de derde of vierde dag als de roest ernstiger is.

Tuinmeubels zo goed als nieuw

Gebruik na het verstrijken van de tijd opnieuw een staalborstel of staalwol om de roestvlekken voorzichtig schoon te maken. Let er bij het schoonmaken op dat je genoeg kracht gebruikt om de roest te verwijderen, maar tegelijkertijd het oppervlak van de meubels niet beschadigt. Spoel de metalen onderdelen daarna grondig af met schoon water en veeg ze droog.

Opnieuw beschermen tegen roest

Om je tuinmeubelen te beschermen tegen het opnieuw verschijnen van roestvlekken, is het aan te raden om een beschermende coating aan te brengen op het oppervlak van de metalen onderdelen. Dit beschermt tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Reinig het meubel eerst met bronwater om vet, vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen. Breng vervolgens een geschikte conserverende olie of WD-40 aan en je bent klaar!

Bronnen: housedigest.com, abecedazahrady.dama.cz

Leave a Response