Witte sokken schoonhouden is een hele uitdaging. Vaak worden ze vroeg of laat grijs, ondanks onze inspanningen. Hoe kunnen we ze hun oorspronkelijke kleur teruggeven en sneeuwwit maken?

Witte dingen, hoewel ze vaak stijlvol zijn, hebben de eigenschap dat ze graag vies worden. Soms lijken ze zelfs te fungeren als magneet voor allerlei soorten vlekken. Stoffen in deze kleur zijn geen uitzondering. Vooral omdat ze niet alleen gewoon vuil opvangen, ook graag grijs of geel worden. Hoe kun je sokken weer smetteloos wit maken?

Waarmee kun je je sokken wit maken? Eén product zal u helpen

onderhouden witte sokken schoon is geen gemakkelijke taak. Bovendien komt het vaak voor dat ze er helemaal niet fris gewassen uitzien, zelfs nadat je ze uit de wasmachine hebt gehaald. De onderkant kreukt vaak en het materiaal neemt heel snel vuil op, waardoor het geheel er oud en versleten uitziet. Hoe los je dit op? Vergeet speciale bleekpoeders. De beproefde thuismethoden. Giet warm water en een kopje azijn in een kom voordat je ze in de wasmachine stopt. Laat de doek ongeveer 30-40 minuten weken en was het dan zoals gewoonlijk. Je verwijdert vlekken en herstelt hun sneeuwwitte kleur. Deze truc werkt ook voor gordijnen. Je kunt azijn ook rechtstreeks in het derde compartiment van de wasmachine doen.

Hoe was je heel vuile sokken? Niet alleen met azijn

Azijn is niet het enige product dat kan helpen om sokken witter te maken en tegelijkertijd van vuil te ontdoen. Je sokken weken in keukenzout zal ook de truc doen, al is geduld wel vereist, want het hele proces duurt minstens 2 uur in beslag nemen. Daarom kun je ze het beste de hele nacht in water met zout leggen. Op dezelfde manier kun je ook het sap van één citroen gebruiken.

Wat kun je doen om je sokken wit te houden? Gebruik een preparaat uit de EHBO-doos

Een andere manier om sokken witter te maken en ze er als nieuw uit te laten zien is om aspirine te gebruiken. Ook in dit geval is weken de sleutel. Toevoegen een paar tabletten toe aan water en wacht. Ze zullen zichtbaar frisser zijn. Het werkt ook sensationeel zuiveringszout. Drie eetlepels is genoeg voor ongeveer een liter water, hoewel als het vuil echt dik is, het de moeite waard is om meer toe te voegen. De baking soda truc zal sneller werken, want meestal is een uur weken genoeg. Vergeet niet om je sokken na elke methode in de wasmachine te wassen. Dan zijn ze weer zo goed als nieuw.

Gerelateerde artikelen:

Vergeet de pillen. Vieze sokken zijn niet langer een probleem dankzij huismiddeltjes

Chemische wasmiddelen zijn niet altijd het beste. Er zijn andere manieren