Tuin en bloemen

Muscadine Comeback Series Aflevering 4: Hier zijn 11 tips voor geweldige DIY plantenbakken en vazen, allemaal voor een paar centen

113views

Wees origineel en maak potten en vazen voor je geraniums die niemand anders heeft. Want geraniums zullen prachtig staan in zowel plantenbakken als vazen. Of gebruik de bloemen om een geurige decoratie te maken. Je kunt de materialen die je nodig hebt thuis vinden of voor een prikkie kopen in de bazaar.

De populairste balkonbloemen zijn een genot in alle vormen. Kijk hoe perfect geraniums eruit zien in geüpcyclede vazen en potten van een oude kroonluchter. In buizen. V kenners voor ijs. We bieden ook tutorials voor mensen met een huis als een palmboom.

Wil je mooie geraniums hebben? Doe dan dit:

Goed nieuws voor iedereen

Hou je van geraniums? Kies welke je mooi vindt. Pottenbakkers geven er niets om en zelfs in een vaas doen geraniums als snijbloem het prima. Of je nu traditionele overhangende geraniums kweekt of rechtopstaande, Engelse of geurende geraniums. Of hou je van andere bloemen? Maakt niet uit, onze tutorials voor DIY vazen en potten die iedereen kan gebruiken, zelfs voor weidebloemen.

TOP tip: Decoraties van een oude kroonluchter

Misschien heb je er een op zolder liggen of is hij makkelijk te krijgen bij een tweedehandswinkel. Versier een oude zogenaamde kaarsenkroonluchter, maar zonder kaarsen, met een vogelhuisje, een mini-insectenhotel en een paar potten – afhankelijk van hoeveel armen de armatuur heeft. Als de armen stekels hebben, boor dan gaten in de potten die je op de stekels gaat lijmen. Verf de kroonluchter en de potten (de doos) met verf, plant de geraniums en geniet ervan als ze beginnen te bloeien.

4× potten die niemand heeft

  • De wikkel van een oud vergiet: Ontdoe je van het handvat van een ongebruikt groter vergiet, verf het opnieuw met spuitverf, wij kozen voor een roestkleur omdat we voor een vintage effect gaan. Voeg 3 draden toe, die je kunt versieren met kralen. En maak een gordijn waar je de geranium in kunt doen.
  • Tribune met drie niveaus: Verf drie ronde potten van verschillende grootte. Wanneer de verf droog is, steek je een houten prisma in de grootste pot, waarvan de hoogte gelijk moet zijn aan de hoogte van deze pot. Voeg wat aarde toe. Lijm een middelgrote pot op de bovenkant van het prisma, lijm nog een prisma (de hoogte van deze middelgrote pot) op de bovenkant van het prisma, voeg wat aarde toe. Lijm de kleinste pot bovenop het 2e prisma. Zo creëer je een potten-toren. En je kunt de bloemen planten en de aarde aanvullen.
  • Regenboogpot: Verfris gewone potten, wit of terracotta, met een regenboogdecoratie. Giet water in een ruime bak en besprenkel nagellakresten in verschillende tinten. Meng met een satéprikker. Smeer de pot vervolgens in met het kleurenmengsel, netjes aan alle kanten (gebruik beschermende handschoenen). En zet het bijvoorbeeld op een oud rooster, zodat de kleuren goed drogen. Tot slot kun je de mooiste geranium of andere plant planten.
  • Een wikkel van stro: Je hebt een oude zinken pot nodig. Als de pot een handvat had, verwijder dat dan, zodat er twee gaten overblijven. Als de pot geen oor heeft, maak dan de gaten met een sterke spijker en een hamer. Rijg een steviger touwtje door de gaatjes, hier ga je de uiteindelijke decoratie aan ophangen. Smeer de achterkant van het deel van de strohoed dat je niet meer gebruikt in met lijm. Wanneer het droog is, knip je het juiste gat uit zoals op de foto (de hoed zal niet rafelen op deze plaatsen dankzij de lijm). Steek de pot erin en haal een naald met een stevige draad door de gaten, “bevestig” de pot aan het stro. Plant de plant heel voorzichtig en hang hem dan op.

TOP tip: vaas van stoeptegels en rietjes

Je hebt een vierkant zinken dienblad nodig, 9 stoeptegels, een paar metalen rietjes en een dik elastiek (waslijn). Leg de straatstenen in 3 rijen op het dienblad, het rubber houdt ze bij elkaar (niet de uiteinden aan elkaar). Maak je handen een beetje sterker – gebruik een hamer om telkens één uiteinde van het metalen rietje taps te maken (buigen), idealiter elk rietje op een andere hoogte. Steek de rietjes naar wens tussen de straatstenen, giet er water in (een spuit helpt) en steek er bloemen of zelfs grassen in.

5× vazen of decoraties van levende bloemen

  • Van tubes: Pak buiten, ergens in de natuur, een paar mooie kiezels, maak ze thuis schoon, je kunt ze al dan niet overschilderen met blanke lak. Omwikkel elke kiezelsteen met een dikkere draad, draai hem en bevestig de buis (zie foto). Giet water en steek de bloemen erin.
  • Bloeiend ijs: Wens een paar ijshoorntjes. Leg een paar ijshoorntjes in een passende vorm en laat ze van tevoren goed weken met water. Maak gaatjes en speld de bloemen vast. Bekleed de hoorntjes met dunne folie en steek er dan de bloemen in. Plaats de hoorntjes in doorzichtige potjes van de juiste hoogte.
  • Bloembollen: Ook hier heb je het bloemschikmateriaal nodig, vorm het tot een bal, waarbij je slechts één deel enigszins afgeplat laat (dit is waar de bal komt te staan). Als de massa het water goed heeft opgenomen, “doorboor” je bijna alles met bloemen (behalve de “standaard”).
  • Romantiek in seconden: Een drijvend stilleven maak je in een handomdraai. Scheur geraniums in een brede, heldere glazen schaal en voeg drijvende kaarsen toe.
  • Hangende vazen: Voorjaar en zomer buiten eten op het balkon of in de tuin kan opgefrist worden met een houten ophangframe waaraan je een paar gewone glazen flessen bindt. Ze doen dienst als bloemenvazen en besparen ruimte.

Bron: Pinterest, Pelargonium voor Europa, housebeautiful.com

Leave a Response