Tips voor het huishouden

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

122views

Onze grootmoeders waren niet alleen tovenaars in de keuken, maar in het hele huis. We brengen je een aantal perfecte gadgets die je elke dag zult gebruiken!

Zorg dat je altijd aardappelzetmeel bij de hand hebt

Foto: tjn

Strijkhulp

Als je het wilt maken kleding zo recht als een professionele stomerijGebruik aardappelzetmeel. Voeg 1 theelepel zetmeel toe aan 2 kopjes water, giet het in een spuitfles en spuit het op kleding voordat je gaat strijken.

Strijken zal een plezier zijn en de kleding zal perfect zijn. recht en kreukvrij zijn.

Wasgoed snel schoon, het kan zonder wassen!

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Maak kennis met deze kleine noodtruc – droog wassen, dat werkt volgens hetzelfde principe als droogshampoo.

Plaats de kleding die gereinigd moet worden in een plastic zak of zak en doe er 2 kopjes aardappelzetmeel inknoop de zak dicht en schud. Laat het een nacht staan en verwijder het zetmeel ’s ochtends en schud het eruit.

De kleren zijn schoon en geurloos.

Perfect voor het schoonmaken van ramen

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Maak zelf een perfecte en goedkope ruitenreiniger. Meng 1 kopje water met 1 kopje witte azijn en voeg 1 eetlepel aardappelzetmeel.

Spuit het product vervolgens op de ramen en was ze zoals gewoonlijk. De ramen zullen prachtig glanzen en streeploos zijn.

Behoud de smaak en sappigheid van knoflook

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Gebruik zout om de versheid en sappigheid van de knoflook te behouden. Doe het in een pot met zout en je kunt het tot een jaar bewaren zonder dat de smaak of sappigheid verandert.

Wollen kleding drogen

De beste manier om een wollen trui te drogen is met zijden kousen.

Stop de panty in de mouwen van de trui en rijg de bovenkant over de hoofdopening.

Hang hem op zoals op de foto. Op deze manier rekt de trui niet uit en droogt hij sneller.

Insecten bestrijden

Leg laurierblaadjes in suikerpotten, bloem en overal waar motten en kevers dreigen binnen te dringen. Dit schrikt ook mieren, vliegen en andere insecten af.

Geen slagroomversteviger nodig

Om perfect opgeklopte slagroom te krijgen die zijn vorm perfect vasthoudt, voeg je eiwit toe tijdens het opkloppen.

Vanillesuiker

Foto:

Bijna iedereen heeft het in huis. Dit is praktisch het goedkoopste huismiddeltje voor muggenafweermiddel. Verpakking met suiker kost maar een paar cent. Strooi suiker op de plek waar je ’s avonds verblijft, of strooi het op op een bord en zet het bij je in de buurt. Het aroma van vanille weert muggen.

Mijn oma kon vroeger een beetje gewone alpa in vanillesuiker druppelen, het zou beter werken dan gewone alpa en kruidnagel. Elke avond hernieuwde ze dan het effect door gewoon weer wat alpa op het schoteltje te druppelen.

Alpa en thee

Als je je ramen weer wilt laten glimmen, kun je een mengsel van warm water en alpa gebruiken.

Een koele slappe thee of azijnwater zal helpen om je spiegel te laten glanzen.

Week een doek in de vloeistof, wring hem uit en veeg de spiegel schoon. Als het opdroogt, kun je het polijsten.

Alpen en zout

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Ik gebruik Alpa om mijn spiegels schoon te maken, ik gebruik het om stiftvlekken te verwijderen. Maar niet veel mensen gebruiken deze geweldige truc van onze grootmoeders – door het te mengen met zout verwijder je zelfs vettige vlekken uit het tapijt. Zo heb ik het prachtige bleke tapijt in mijn woonkamer gered, dat mijn kinderen per ongeluk hadden bevuild. Geen spoor van de vlek, het werkt echt!

Rozen gaan twee keer zo lang mee als je een halve aspirine in het water doet.

Aspirine voorkomt waterbederf en helpt chrysanten, anjers, gladiolen en rozen beschermen. Voor narcissen is het beter om een snufje zout aan het water toe te voegen.

Het verwijdert ook verharde huid en eelt op de voeten

Aspirine helpt ook om dode huid van de voeten gemakkelijk te verwijderen. Plet 7 pillen en voeg een halve eetlepel citroensap toe om een pasta te maken. Breng het mengsel aan op de voetzolen en bedek het met een warme doek.

Laat 10 minuten zitten en behandel de voeten daarna met puimsteen.

Zout helper

Als je een doos melk of room hebt geopend weet dan dat ze veel langer houdbaar zijn als je er een beetje zout in doet.

Een kleine hoeveelheid zout zal de smaak niet veranderen, maar het bespaart je wel geld. Mijn oma deed dit altijd als ze haar kostbare melk niet kwijt wilde raken 🙂

Als je een nieuwe handdoek hebt gekocht, voor de eerste keer gebruikt, weet je hoe geweldig die aanvoelt. Handdoeken verliezen echter hun zachtheid en vermogen om te zuigen bij geleidelijk wassen, voelen onprettig aan en ruiken heel vies.

Om dit gevoel te voorkomen, doe je bij de eerste gelegenheid een lading handdoeken in de was. 1 kopje zout. Dit zorgt ervoor dat je handdoeken in perfecte staat zijn.

De gordijnhulp uit de keuken!

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Maakt vergeelde en oude gordijnen perfect wit. Je kunt het direct aan waspoeder toevoegen (je hebt maar een klein beetje poeder nodig).

Voor erg vergeelde gordijnen giet je het in een wattenstaafje ongeveer 5-6 liter water en voeg 5 bakpoeders toe.

Laat oplossen en dompel dan de gordijnen in het water, laat inwerken en was dan.

Aardappelen zullen irritatie en ontstekingen op de huid verwijderen, pigmentvlekken zullen ook verdwijnen

Neem een kleine aardappel, was hem en snijd hem door. Bevestig de gesneden kant op een schone wond of fixeer met een verband of pleister.

Aardappelen verlichten jeuk en ontsteking en helpen de wond te hydrateren, wat de genezingssnelheid verhoogt. Het helpt bij eventuele irritatie en pijn.

Sap van rauwe aardappelen – een remedie voor een aantal kwalen

De volgende keer dat je een stapel rauwe aardappelen raspt en uitperst, moet je zeker het sap niet weggooien! Het kan helpen bij veel problemen. Als je het op je huid of haar gebruikt, was het er dan af met schoon water na ongeveer tien minuten blootstelling.

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

  • Heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, heeft gemakkelijke laxerende werking. Het is ook goed voor mensen die last hebben van maagzweren of zweren aan de twaalfvingerige darm – zij krijgen het advies om een half glas per dag te drinken gedurende ongeveer een week. Een beetje honing kan worden toegevoegd voor de smaak.
  • Als je last hebt van brandend maagzuur, neem dan een lepel van dit sap voor de maaltijd.
  • Als je van een slechte adem af moet komen, gorgel er dan mee. Je kunt het ook gebruiken bij amandelontsteking, aften of ontstekingen in de mond.
  • Een aantal gerenommeerde medische onderzoeken hebben gekeken naar het vermogen van aardappelsap om te fungeren als een natuurlijk antibioticum.
  • Als je last hebt van eczeem, droge huid of reuma, voeg het sap dan toe aan je bad. Omdat het hydrateert en tegelijkertijd antibacterieel is, is het geweldig voor acneproblemen.
  • Extract het sap van rauwe aardappelen is een geweldig huidtonicum. Het ontdoet je van overtollige huidolie, onzuiverheden en bacteriën.
  • Het pure sap van rauwe aardappelen is rijk aan enzymen en vitaminen, solanine is effectief in het regenereren van gestreste huid, gebarsten huid en het verzorgen van nagelbedden.

Dit bespaart hem een klaproos als hij verbrand is

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Als je klaproos bedorven is en je hem niet in de vuilnisbak wilt gooienhoef je alleen maar op een zeef onder lauw water (gebruik een dikke zeef zodat de maanzaadjes niet in de gootsteen terechtkomen).

Dan alleen maanzaad verspreiden op een bakplaat en droog opnieuw in de oven.

Om te voorkomen dat klaprozen ranzig worden, doe je ze zodra je ze thuisbrengt over in een luchtdichte bak en bewaar je ze op een droge, donkere plek. Onthoud dat papavers gaan rotten door vochtigheid.

Als je de maanzaadjes in de cakejes extra lekker wilt maken, doe je het volgende voor je ze klaarmaakt de vulling, deze dan roosteren in een droge koekenpan!

Het beste afweermiddel tegen vliegen en muggen

Neem gewoon zout, gewoon ALPU en onthoud deze verbetering voor het leven: Een oude truc die vandaag perfect werkt!

Het is een eenvoudige, milieuvriendelijke en goedkope oplossing die je voor eens en altijd verlost van deze ongewenste bezoekers.

Hebben we nodig:

– ½ kopje azijn
– ½ kopje olijfolie
– ½ kopje groene shampoo

Hoe doe je het?

Giet de 3 ingrediënten in een sprayfles en schud. Spuit het mengsel rond het appartement of spuit het op jezelf.

Tegen bladluizen en ander ongedierte

Een beetje zeepsop is een goed afweermiddel tegen ongedierte dat planten aantast. Tuiniers zijn er vooral dol op in de strijd tegen bladluizen.

Leave a Response