Tips voor het huishouden

Wat zijn de voordelen van citroenolie? Wij vertellen je hoe je het thuis kunt bereiden

122views

De citroenolie is een geweldig element om in huis te hebben, niet alleen vanwege zijn smaak en aromamaar ook voor zijn vele andere eigenschappen die gemakkelijk kunnen worden uitgebuit als je ze bij de hand hebt. Daarom is deze keer laten we zien hoe je het voorbereidt en we vertellen je ook waar het goed voor is dit type olie.

Voordelen van citroenolie

Naast het leveren van smaak en aroma aan de bereidingen waar je het in doet, de citroenolie heeft ook andere voordelen. Het is bijvoorbeeld perfect voor het schoonmaken van houtzal je meubels op spectaculaire wijze hydrateren, doen glanzen en schoonmaken. Je kunt ook een vrij aangename geur en je kunt het zelfs als kaars gebruiken.

Citroenolie heeft ook antioxiderende eigenschappenantiseptisch en zelfs antihypertensivaen gelukkig is het thuis bereiden ervan vrij eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een basisolie waarin je de etherische olie van citroen kunt extraheren. In dit geval gebruiken we olijfoliemaar je kunt ook . Beide elementen hebben een hoog rookpunt, dus ze kunnen vrij lang op het vuur blijven staan zonder aan te branden.

Gebruik alleen het oppervlak van citroenen, vermijd het witte gedeelte. Foto: Pexels / Lukas

Hoe bereid je citroenolie thuis

Wat heb je nodig

  • 6 Citroenen
  • 1/2 kopje olijf- of kokosolie

Om de citroenolie thuis gewoon de schil de citroenenZorg ervoor dat je alleen het oppervlakkige deel snijdt, want het witte deel hebben we niet nodig. Voeg dan toe aan de olijfolie en kook het op zeer laag vuur gedurende 2 uur. Haal na deze tijd van het vuur en laten afkoelen de olie volledig afkoelen, zeven en je bent klaar om het te gebruiken waar je het het meest nodig hebt.

Leave a Response