Tips voor het huishouden

3 natuurlijke bewortelingsmiddelen in je keuken om je tuingewassen te verbeteren

115views

Als je je eigen planten kweken en vermeerderengroenten en bomen thuis, dan weet je hoe belangrijk het is dat een snijden of nieuw gewas begint wortels te produceren om zichzelf goed te voeden. En als het hierop aankomt, zijn er enkele producten die bekend staan als bewortelingsproducten die je het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. In de wereld van keukener zijn verschillende ingrediënten die kunnen werken als natuurlijk bewortelingsmiddel en hier zullen we je vertellen wat ze zijn, zodat je er je voordeel mee kunt doen in de moestuin.

Kaneelpoeder

Een van de wroetmiddelen gemakkelijkst te gebruiken is de kaneelpoeder. Deze specerij heeft verbindingen die je plant helpen om te beginnen met het genereren van wortelsevenals het versterken van de bestaande. Het beste van alles is dat het aanbrengen heel eenvoudig is. Je bedekt gewoon de snee of de basis van de snijdenAlleen het gebied waar de wortels begonnen te groeien, met een beetje . Je kunt ook kaneel door de water waar je stekje zal rusten en na een paar dagen zullen de wortels uitlopen.

Gekiemde linzen

De linzen linzen zijn nog zo’n voedingsmiddel dat je niet mag missen als het gaat om natuurlijke wortelstok. Tijdens het ontkiemen maken linzen enzymen en verbindingen aan die de productie stimuleren van wortelswaardoor ze perfect zijn om andere gewassen te helpen de kwaliteit van hun wortels te verbeteren. Om ze te gebruiken, moet je eerst ontkiemen gedurende een paar dagen en als ze eenmaal een flinke kiem hebben, kun je ze mengen om er een zeer krachtig product van te maken.

Kaneel kan een uitstekende keuze zijn om de wortels van je gewassen te versterken. Foto: Pexels

Bijenhoning

Last but not least, de bijenhoning kan ook werken om elke stekken die je thuis hebt. Honing heeft verschillende voedingsstoffen waar niet alleen mensen maar ook planten van kunnen profiteren. Het gebruik is heel eenvoudig: bedek de stekken met een beetje honing en spoel ze vervolgens lichtjes met water zodat het niet stikt. Plaats je stek in het geselecteerde groeimedium en binnen een paar dagen heb je nieuwe wortels.

Leave a Response