Handige tips

Bondiola met mosterd: anders dan anders, het lekkerste recept voor een perfecte herfstmaaltijd.

115views

Optimaal profiteren van de koude dagen is cruciaal en daarom laten we je zien hoe je het volgende kunt bereiden bondiola met mosterdDit is een gerecht dat ontzettend veelzijdig, makkelijk te maken en ontzettend lekker is; je zult zien dat iedereen er dol op zal zijn.

Het goede aan bondiola met mosterd is dat je het in de oven of op het fornuis kunt bereiden, afhankelijk van hoe je het wilt bereiden. In deze stap-voor-stap laten we je zien hoe je het in een koekenpan bereidt, eenvoudig en gemakkelijk. Maak je klaar om te genieten van deze .

Ingrediënten

  • 1 kg bondiola
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 peperpeul
  • 1 blikje donker bier
  • groene ui of prei naar smaak
  • 1 kleine pot zware room
  • Mosterd naar smaak

Hoe te bereiden

  • Snijd het vlees in stukken of repen, marineer met het citroensap en de knoflook. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Brunoise de groenten, vergeet niet de zaadjes uit de Spaanse peper te verwijderen. Zet opzij.
  • Verhit olie of boter in een diepe koekenpan en bak het vlees bruin, voeg de groenten toe als het aan beide kanten dichtgeschroeid is en bak. Voeg de mosterd toe en meng, voeg het bier toe aan de pan als de groenten zacht zijn en laat een paar minuten inkoken.
  • Zodra het bier is ingekookt, voeg je alle kruiden toe die je lekker vindt, ook als ze niet op de lijst staan. Voeg de zware room en tomatensaus toe en roer om te combineren.
  • Als het vlees gaar is, wordt de bondiola met mosterd zal klaar zijn om te serveren. Strooi er groene ui of prei over voor een vleugje frisheid.
  • De bondiola met mosterd kan worden geserveerd met romige aardappelpuree of gebakken aardappelen op smaak gebracht met rozemarijn en peper. Dit vleesgerecht past ook goed bij frisse salades met een dressing van citroen en olijfolie.
  • Voor een grotere traktatie raden we de bondiola met mosterd tussen de broden. Niemand kan zo’n broodje en de bijbehorende romigheid weerstaan. Als je wilt weten bij welke wijn je het moet serveren, overweeg dan een witte wijn, chardonnay of sauvignon blanc.

Leave a Response