Tuin en bloemen

Scharlaken Boon: Geeft je groene peulen, gezonde bonen en een sierplant voor de tuin.

124views

De scharlakenrode pronkboon is een plant die niet zomaar een gewone tuinplant is, maar een multifunctionele bijdrage levert aan esthetiek en smaak. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Amerika en is nu een populaire plant in tuinen over de hele wereld. Zijn rode bloemen, heerlijke peulen en smakelijke bonen brengen zowel tuiniers als koks plezier en voordeel. Wat zijn de eigenschappen en mogelijkheden van deze interessante plant?

Sierplant en groente

De scharlakenrode pronkboon is niet alleen een opvallende sierplant, maar ook een bron van smakelijke groenten. Zijn rode, roodbruine of roodwitte bloemen zijn een prachtig gezicht in de tuin van half juni tot september.

De liaanachtige planten worden ongeveer vier meter hoog en hebben ondersteuning nodig, maar kunnen ook dienen als decoratief scherm op een pergola of latwerk.

Deze plant produceert heerlijke peulen die eetbaar zijn en geschikt voor verschillende culinaire doeleinden. De jonge, onrijpe peulen zijn een geweldige groente voor sauzen en soepen, terwijl de rijpe peulen de hele zomer door geleidelijk geoogst kunnen worden. De bonenzaden zijn een belangrijk onderdeel van de traditionele keuken.

Zaai de zaden in verwarmde grond

Een andere interessante eigenschap van de scharlakenrode pronkboon is zijn gemakkelijke teelt. Hij is beter bestand tegen de kou dan andere bonen en kan zowel in de tuin als op een balkon of patio worden gekweekt.

De zaden worden gezaaid in goed verwarmde grond en hebben na het ontkiemen regelmatig water en verzorging nodig. Planten hebben ondersteuning nodig en kunnen naast maïs of korstmossen worden geplant voor een stabiele ondersteuning en bescherming.

Scharlakenrode snijbonen zijn een geweldige keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een multifunctionele plant voor hun tuin. De sierlijke bloemen, heerlijke peulen en smakelijke bonen maken het een unieke plant die vreugde en nut tegelijk brengt.

Bron: www.youtube.com, www.iprima.cz

Leave a Response