Tuin en bloemen

Volgens feng shui brengt deze geweldige kamer je geluk en geld. Zo zul je groeien

124views

Het is bewezen dat kamerplanten de luchtkwaliteit en het humeur verbeteren. Maar ze zijn ook niet meer weg te denken uit het interieur. Als je op zoek bent naar een plant die makkelijk te verzorgen is, er goed uitziet en als bonus welvaart brengt in huis, zoek dan niet verder dan de waterpachiera.

De geldboom

Met zijn gevlochten stam en wasachtige groene bladeren wordt de Pachira aquatica een unieke aanwinst voor elke ruimte. Hoewel deze bomen in hun natuurlijke omgeving tot 18 meter hoog kunnen worden, blijven ze binnenshuis redelijk groot en bereiken ze in grote potten een maximale hoogte van 1,5-2 meter. Als je de pachiru in een kleinere pot laat groeien, zal de plant zich aanpassen en korter blijven.

Hoewel hij oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt, is hij erg populair geworden in Oost-Azië. Hij wordt door feng shui-beoefenaars gewaardeerd als een symbool van voorspoed. Over de hele wereld wordt deze plant vaak de “geldboom” genoemd.

Je zou verwachten dat de symboliek van de boom van overvloed al eeuwen oud is. De eerste moderne “geldboom” werd in 1980 in Taiwan als bonsai gekweekt door een vrachtwagenchauffeur. Nu worden deze planten gekweekt in verschillende vormen en maten. Gevlochten stammen zijn erg populair. In dit geval zijn het meerdere planten die samen in één pot worden gekweekt, waarbij de stammen geleidelijk in elkaar verstrengeld raken naarmate ze groeien.

Symboliek en feng shui

Samen met het cultiveren van de “geldboom” werd een legende geboren: Een man die niet welvarend was, bad om voorspoed. Op een dag ontdekte hij de boom en nam hem mee naar huis. Hij realiseerde zich al snel dat hij nog veel meer bomen kon kweken uit de zaden. Hij begon deze prachtige bomen te verkopen en werd rijk. Daarom is de geldboom een populair cadeau in de Oost-Aziatische cultuur, zowel bij het begin van zaken als voor belangrijke persoonlijke zaken.

In feng shui zijn er verschillende planten die gebruikt kunnen worden om overvloed te bevorderen, maar de “geldboom” is om vele redenen gewild.

Van de gevlochten stam van de waterpachira wordt gezegd dat hij geluk in zijn plooien kan vangen. De vijf bladeren die meestal aan de stam zitten symboliseren de balans van de vijf elementen: aarde, vuur, water, wind en metaal. Een stam met zeven bladeren is ongelooflijk zeldzaam en zou de eigenaar veel geluk brengen.

Waar plaats je de “geldboom” om rijkdom te vergaren

De Pachira waterboom kan het beste aan de zuidoostkant van het huis worden geplaatst. Je kunt de plant ook in je kantoor thuis zetten, waar hij je carrièresucces zal bevorderen, maar ook dan moet hij in de zuidoostelijke hoek van de kamer groeien.

Als je een winkel hebt, overweeg dan om een van deze geluksplanten bij de voordeur of bij de kassa te zetten.

Waterkers kweken

Deze planten geven de voorkeur aan helder maar indirect zonlicht. Ze doen het goed bij een raam dat veel zonlicht krijgt. Zorg er tijdens de zomermaanden voor dat het zonlicht niet te sterk is, anders kunnen de bladeren verbranden.

De waterpachira komt oorspronkelijk uit de tropen, dus hij geeft de voorkeur aan hoge temperaturen en een hogere luchtvochtigheid. De plant gedijt goed als de temperatuur in huis tussen de 18° en 25° Celsius is.

Geef vaak en regelmatig water, zodra de bovenste centimeter grond uitdroogt. In de lente en zomer heeft hij meer water nodig dan in de herfst en winter. Pas op dat je niet te veel water geeft. De beste manier om te voorkomen dat de plant nat wordt, is ervoor te zorgen dat de bak en de grond goed draineren.

Bemest elke maand tijdens de lente en zomer wanneer de plant actief nieuwe bladeren vormt, en elke twee maanden tijdens de herfst en winter. Een halfvolle meststof voor kamerplanten werkt het beste.

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de verzorging van pachiru, vooral als je de plant als bonsai wilt behouden of de grootte onder controle wilt houden. Regelmatig snoeien van de onderste bladeren helpt ook om nieuwe groei aan de bovenkant van de plant te stimuleren.

Bron: thespruce.com, quirkyplants.co.uk, homedit.com

Leave a Response