Ongedierte houdt veel tuiniers ’s nachts wakker. Ze vermenigvuldigen zich snel, voeden zich met je gewassen en kunnen al je inspanningen tenietdoen. Voor een gezonde oogst moet je ze niet onderdrukken met chemicaliën. Om ongedierte uit je tuin te verdrijven, grijp je gewoon naar een favoriete specerij die je zeker in je keuken hebt staan. Hoe verjaag je ongedierte met kaneel? Behalve kaneel heb je alleen water nodig.

Geen ontbijtkoek, warme dranken of Aziatisch eten kan zonder kaneel. Appels of rijst met deze specerij krijgen een nieuwe dimensie, net als koffie bestrooid met deze specerij. Het blijkt dat kaneel ook met succes kan worden gebruikt in de tuin. Het voedt niet alleen planten, maar het is ook een bondgenoot van onschatbare waarde in de strijd tegen ongedierte.

Kaneel in de tuin: één specerij, vele toepassingen

Kaneel is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor je planten. Het bevat vitamine E, A, K, evenals calcium en magnesium. Deze specerij is een uitstekende stimulator van beworteling en plantengroei en zal planten snel voeden. Het heeft schimmelwerende eigenschappen, dus het zal je tuin beschermen tegen ziektes veroorzaakt door deze ziekteverwekkers. Wonden op bomen of struiken door snoeien of andere schade zullen sneller genezen als je kaneel gebruikt. De exotische geur van deze specerij is onverdraaglijk voor ongedierte zoals mieren, muggen, slakken en fruitvliegjes. Door het op de grond te strooien zullen ze je tuin met een grote boog omzeilen. Het zal ook katten ontmoedigen die graag nestjes maken in je bloembedden.

Hoe maak je kaneelspray? Het werkt tegen ziekten en plagen

Als je ziekten en plagen wilt voorkomen en bestrijden met kaneel, kun je er het beste een spray van maken. Het recept is triviaal: Meng 3 eetlepels kaneel met een liter water en laat het afkooksel 24 uur staan. Giet het vervolgens in een spuitfles en besproei de planten in je tuin. Door dit te doen, bestrijd je niet alleen ziekten en schrikt ongedierte af, maar voed je ook je gewassen. Breng elke 2 tot 4 dagen een bladspray aan, totdat de ziektesymptomen verdwijnen. Doe dit op een dag zonder wind en zonder regen, bij voorkeur ’s ochtends. Om de conditioner beter aan de bladeren te laten hechten, een paar druppels afwasmiddel of grijze zeep toevoegen.

Hoe kan kaneel nog meer in de tuin worden gebruikt?

Sproeien is niet de enige manier waarop je kaneel in de tuin kunt gebruiken. Het loont de moeite om meer van dit kruid in te slaan, want het werkt op veel fronten in de tuin:

  • Strooi kaneel rond planten. Samen met water dringt het diep door in de grond waar het de wortels bereikt, die het versterkt;
  • strooi kaneel op wonden van afgeknipte of gebroken takken. De specerij versnelt de regeneratie en genezing;
  • bestrooi verse knoppen met peperom ze te beschermen tegen rot en schimmel.

Voordat je kruiden gebruikt, is het belangrijk om de samenstelling ervan grondig te controleren. Het mag geen toegevoegde suiker of andere smaakstoffen bevatten.

Verwante artikelen:

Vernietigt ongedierte je tuin? Gewoon 10 druppels in het water. Als je ze besproeit, verdwijnen ze meteen.

Neem je kaneel en ga naar de tuin. Je zult niet geloven hoe 50 cent aan specerijen je planten beïnvloedt.