Tips voor het huishouden

Hoe aardappelen kweken in een kleine huis-tuin? Een beginnersgids

122views

Als je thuis je eigen voedsel wilt verbouwen en een kleine thuistuin wilt beginnen, kun je kleine moestuiner gaat niets boven de aardappelen om met dit project te beginnen. Ze zijn heel gemakkelijk te verzorgen, vereisen weinig aandacht en beginnen je kweek is vrij eenvoudig, want je kunt het zelfs doen met de aardappelen die je thuis hebt. Het enige wat je hoeft te doen is aandacht besteden aan de tips die we je hier geven en de basiszorg van de aardappel.

Bereid de aardappelen voor door ze te laten uitlopen.

Om aardappelen te kweken heb je allereerst een gekiemde aardappeld.w.z. een aardappel die is begonnen met kiemen en dus kan worden geplant om meer te genereren. aardappelen. Als je geen aardappelen met spruiten hebt, kun je die gemakkelijk verkrijgen door de aardappelen in de koelkast voor voldoende tijd of door ze in een koel deel van je huisen na verloop van tijd zullen de spruiten beginnen uit te komen.

Kies waar en hoe je je zaailingen gaat planten

Zodra je je uitbraken klaar, je moet weten dat aardappelen zowel in de grond als in bedden of in de grond kunnen worden geplant. pottenDe laatste optie is een zeer praktische en efficiënte manier om ze te kweken. Als je een pot gaat gebruiken, zorg er dan voor dat deze diep genoeg is om de planten in te zetten. aardappelenHet beste is om een van de 20 liter of meer. Bovendien is het noodzakelijk dat het afvoer om waterverzadiging te voorkomen.

Hoe en wanneer aardappelen planten in je eigen tuin?

Je kunt ook een enkele aardappel in verschillende stukken en zo profiteren van deze knol om meer planten te genereren. Zorg ervoor dat elke stuk een of twee hebben uitbraken zodat er geen problemen zijn bij het kweken van de plant. Je hebt ook aardappelcompost nodig; je kunt het beste een mengsel maken van 50% zwarte aarde en 50% . Houd er rekening mee dat de beste tijd om aardappelen te poten na de vorst is of, als je op een plek woont met warm klimaatelke tijd van het jaar is de perfecte tijd om het te doen.

In een handomdraai kun je thuis enorme aardappels uit één stuk krijgen. Foto: Pexels / Shiwa Yachachin

Wanneer worden aardappelen geoogst?

Om de aardappelen te poten, hoef je alleen maar een laag grond van 15 cm in het aardappelveld te leggen. potvoeg uw aardappelen en bedek met een beetje substraat. en plaats het op een plaats waar het de zon. Na een paar weken zal je plant beginnen uitlopen. Na ongeveer vier maanden is je plant klaar om geoogst te worden; stop water te geven zodat het substraat volledig uitdroogt en je plant kan verwelken. Haal de aardappelen hierna gewoon uit de grond.

Leave a Response