Hortensia’s zijn populaire en uiterst sierlijke bloemen die veel tuinen sieren. Je hoeft geen stekken of zaden te kopen om van hun schoonheid te genieten, want je kunt ze zelf vermeerderen. Gebruik gewoon een van de beproefde methoden en doe het snel en gemakkelijk. Hier zijn enkele tips over hoe je hortensia’s succesvol en gemakkelijk kunt vermeerderen.

Veel mensen kiezen ervoor om hortensia’s in hun tuin te kweken. Dat is niet verwonderlijk, want het zijn prachtige, opvallende planten met mooie kleuren. Als je er zoveel mogelijk wilt hebben, kun je proberen om zelf hortensia’s te vermeerderen. Met de volgende methode kun je dit snel en heel gemakkelijk doen. Ontdek hoe het werkt.

Hoe vermeerder je hortensia’s?

Als je wilt genieten van prachtige hortensia’s in je tuin, hoef je geen zaden of stekken te kopen. Het blijkt zelfs dat je je ze zelf kunt vermeerderenBespaar een beetje geld en geniet van het kweken van je eigen planten.

In het geval van hortensia’s kan dit op veel verschillende manieren. Je kunt de plant onder andere ook vermeerderen met behulp van de bladeren. Wij raden deze methode aan omdat het snel en heel gemakkelijk is.

Zorg er wel voor dat je voordat je dit doet een geschikte plek kiest waar de nieuwe planten kunnen groeien. In het begin is het het beste om ze in potten te kweken en ze pas later naar de grond te verplaatsen.

Met deze methode kun je hortensia’s snel en gemakkelijk vermeerderen. Hoe doe je dat?

Naar hortensia’s om te vermeerderen de makkelijke manier, gebruik gewoon een beproefde methode. Voor dit doel neem 1 tablet bruisvitamine C en los het op in een kleine hoeveelheid water, bij voorkeur ongeveer 50 ml vloeistof.

Giet het mengsel in een potje en doe er één gezond hortensiablad in waarvan de steel is afgesneden. Voor een beter resultaat, je het vel extra doormidden snijden. Vergeet niet dat het lichtjes ondergedompeld moet worden in water met vitamine C, zodat het het beste om alleen het topje van het blad in het water te leggen.

Na ongeveer 20 minuten in het water haal je het blad eruit en leg je het in vruchtbare grond, waarbij je het verticaal plaatst met de punt naar beneden.

Hoe verzorg je jonge planten?

De juiste verzorging van jonge hortensia’s is ook heel belangrijk. Hiervoor moeten de potten op een geschikte plek worden gezet, zodat de bloemen zich gezond kunnen ontwikkelen.

Ze doen het het beste op een lichte, maar niet direct zonnige plek en bij een temperatuur van 20-24 graden Celsius. De luchtvochtigheid is ook belangrijk. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je de jonge planten afdekken met folie of een doorzichtige bak. Zorg er wel voor dat je het deksel om de paar dagen weghaalt om te voorkomen dat de planten worden blootgesteld aan schimmelziekten.

Wat te doen met het overgebleven water? Het zal je hortensia helpen gezond te groeien

Het is niet de moeite waard om overgebleven water met vitamine C na de vermeerdering weg te gooien, omdat het nog steeds gunstig kan zijn voor je planten. Het is aan te raden om hortensia’s water te geven met het overgebleven water. Houd er echter rekening mee dat dit een te kleine dosis zal zijn, dus voed de plant daarna met normaal water.

Zorg vervolgens goed voor je gepotte bladeren. Je moet ze niet vergeten regelmatig water geven zodat de grond nooit uitdroogt. Na 25 tot 30 dagen verschijnen de eerste blaadjes van de nieuwe hortensia in de pot.

Op dit moment moeten de stekken in aparte potten worden geplant, zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Als de struiken een beetje gegroeid zijn, kunnen ze in de grond worden overgeplant. en genieten van de prachtige hortensia’s die weelderig groeien in je tuin.

Gerelateerde artikelen:

Zal een bevroren hortensia herstellen? Probeer deze truc van een tuinier voordat je hem afschrijft

Behandel je hortensia. De struik zal vol bloemen staan