Hoewel de orchidee een zeer populaire plant is, is de verzorging ervan niet de makkelijkste. Eén foutje en we kunnen nieuwe bloemen wel vergeten. Het grootste probleem is meestal water geven. Veel mensen weten niet hoe ze dit goed moeten doen. Er is één belangrijke regel om te onthouden.

Orchideeën zijn een van de populairste sierbloemen. Je kunt veel soorten in de winkels vinden en ze zijn stuk voor stuk prachtige decoratie voor je huis. Ondanks hun vele visuele voordelen zijn deze planten erg moeilijk in leven te houden. Veel mensen klagen dat ze maar één seizoen meegaan en dat ze na de bloei geen nieuwe knoppen meer produceren. Dit hoeft natuurlijk niet de regel te zijn. Orchideeën zijn erg gevoelig, dus zelfs de kleinste fout in de verzorging kan ervoor zorgen dat ze afsterven. Maar er is een manier om dit te omzeilen, en mijn oma heeft me hierover verteld.

Hoe verzorg je orchideeën zodat ze het hele jaar door bloeien? Vergeet deze regels niet

Voordat je een orchidee mee naar huis neemt, is het een goed idee om de basisregels voor verzorging te leren. Als je ze volgt, zal de bloem een aantal jaren bij je blijven. Het eerste belangrijke punt is de keuze van de locatie. De locatie moet helder zijn, maar niet blootgesteld aan direct zonlicht. Diffuus licht werkt goed omdat de stralen de bladeren niet verbranden. Je kunt de pot het beste op een vensterbank op het oosten of westen zetten. Denk er bij het kweken van orchideeën aan om te bemesten. Voor deze planten kun je het beste een voedingssupplement gebruiken dat speciaal voor die soort is ontwikkeld. om de twee weken. Het is ook een goed idee om het product te verdunnen in water om overbemesting te voorkomen. Orchideeën zijn exotische planten, dus het is belangrijk om om de juiste vochtigheidsgraad te onthouden. De luchtvochtigheid moet tussen de 40 en 70 procent liggen, wat betekent dat het een goed idee is om een luchtbevochtiger bij de pot te plaatsen of de plant om de paar dagen met water te besproeien.

Hoe vaak moeten orchideeën water krijgen? Veel mensen maken deze fout

De meest voorkomende oorzaak van verwelking van orchideeën is verkeerd water geven. Dit bepaalt voornamelijk of de plant na de bloei nieuwe bloemen zal vormen. Veel mensen vergeten regelmatig water te geven, waardoor ze te weinig of te vaak water geven. In dat geval is het een goed idee om jezelf eraan te herinneren hoe je dit type bloem moet behandelen. Als orchideeën slapend zijn, dat wil zeggen als ze niet bloeien of groeien, geef ze dan slechts één keer per week water. Als je echter merkt dat er nieuwe knoppen op de plant zijn verschenen, moet je de frequentie van het water geven verhogen naar twee keer per week. Giet echter niet te veel water, want dan sterven de wortels af en wordt de bloem blootgesteld aan schimmelziekten. De grond moet droog zijn tussen de ene watergift en de volgende. Zorg hiervoor voor drainagegaten in de pot en een goed gedraineerd substraat. Een mengsel van pijnboomschors, veenmos, kokosschors en geëxpandeerde klei werkt het beste.

Verwante artikelen:

Orchideeën zullen prachtig bloeien. Geef ze water met een zelfgemaakt energie-elixer

Een orchidee verpotten? Let op 3 dingen. Eén foutje en je verliest alle bloemen