Wat te doen met gras na het maaien? Het belandt vaak in de vuilnisbak, maar daar hoort het niet. Het blijkt geweldig te zijn voor de tuin en het zal veel planten redden. Waar kun je maaisel voor gebruiken? Ontdek het en gooi je het nooit meer weg.

De eerste mei was de perfecte tijd om het gazon te maaien. Per slot van rekening, is er niets aangenamer dan fijn, licht werk, warme zonneschijn en rust tussen de vegetatie tijdens de langverwachte vakantie. Maar niet iedereen weet wat te doen met het gras na het maaien. In de prullenbak gooien? Er blijkt een veel betere manier te zijn die je leven makkelijker maakt en bovendien gaat er niets verloren.

Wat te doen met gemaaid gras? Gooi het niet weg en gebruik het als compost

Praktisch Elke tuinier weet hoe belangrijk het is om planten optimaal water en de juiste temperatuur te geven. Bij warm weer droogt de grond vrij snel uit en bij hevige regenval kan de grond drassig worden.

Niet iedereen weet dat het maaisel dat we gewoonlijk weggooien dit probleem aanpakt. Een laagje van een paar centimeter is genoeg om de planten die we verzorgen te beschermen. Composteren van gras heeft ook andere voordelen. Het voorkomt de groei van onkruid tussen de planten, wat voor veel tuiniers een nachtmerrie is en waar je niet gemakkelijk vanaf komt.

Is gras geschikt voor compost? Aarzel niet om het te gebruiken

Gras is geschikt voor compostering. Als je gras over hebt na het maaien, kun je het op deze manier gebruiken. Je moet echter niet vergeten dat alleen grondig gedroogd gras kan worden gecomposteerd. Wacht daarom gewoon een paar dagen na het maaien tot het gras is opgedroogd. Als het in de tussentijd niet heeft geregend, wees dan niet bang om het te gebruiken voor compost. Kgras ompost zal goed dienen om de grond te bemesten. Je kunt het gebruiken voor je favoriete fruit en groenten, die je op je land kweekt. Het is ook geschikt voor het bemesten van eenjarige planten.

Gerelateerde artikelen:

Fouten bij het grasmaaien waardoor je gazon er lelijk uitziet

Wanneer het gras maaien na de winter? Het is niet aan te raden om overhaast te werk te gaan. Eén ding is belangrijk