Tuin en bloemen

Flora Olomouc 2024 trekt bezoekers naar de Galaxy of Flowers. Dit is wat je dit jaar zult zien

113views

Hou je van bloemen, planten en tuinen en wil je een tip voor een interessant weekendprogramma? Ga dan naar het expositiecentrum in Olomouc. Flora Olomouc 2024 trekt je naar de Galaxy of Flowers en vele andere attracties.

De Flora Olomouc 2024 tentoonstelling opende haar deuren op 25 april 2024 en je kunt de tentoonstelling bezoeken tot en met zondag 28 april 2024. Het openbaar vervoer wordt tijdens de tentoonstelling verbeterd, dus je hoeft niet veel tijd te verspillen als je vanaf het treinstation of de verschillende parkeerterreinen reist.

Parkeren op het beursterrein is beperkt in ruimte en is tijdens de beurs gereserveerd voor exposanten en organisatoren. Je kunt je auto ergens op straat laten staan en parkeergeld betalen, of vertrouwen op de gereserveerde parkeerplaats bij Galerie Šantovka, die gratis is voor bezoekers van de tentoonstelling. Het is een paar honderd meter naar de verschillende zij-ingangen van het park met de kassa’s, en meer dan een kilometer naar de hoofdingang, maar het is zeker een aangename wandeling.

De tentoonstelling is dit jaar opgezet als een Galaxy of Flowers, zie deze pagina voor een meer gedetailleerd programma.

Interessant programma voor alle weersomstandigheden

Bij ons bezoek op donderdag, toen we foto’s en video’s maakten, was het eerst zonnig weer, maar toen verdreven regenbuien ons van de bloemenkramen naar het overdekte paviljoen met de bonsai-expositie en kregen we een kijkje in de kassen, die gratis zijn tijdens de show.

Alles van belang is te zien in de video en op de foto’s. Zeker iets om naar te kijken, vanaf de eerste stappen in de Galaxy of Flowers zijn er overal in de tentoonstellingsruimte veel interessante bloemen en planten te zien, waarvan je er veel kunt kopen om je tuin te verrijken. Een uitgebreid programma laat je bijvoorbeeld kennismaken met het binden van bloemen en je kunt een kijkje nemen bij de boekettententoonstelling en stemmen op de beste naar jouw mening.

Voor de tuin, de voorraadkast en de koelkast

Er is genoeg eten en drinken op de paden van het park en in de gebouwen bij de verschillende kraampjes, je zult zeker geen honger lijden. Je kunt niet alleen je tuin verrijken, maar ook wat lekkers, vleeswaren, kaas of vis meenemen. Er is genoeg om naar te kijken, genoeg om van te genieten en als je van bloemen houdt, vind je waarschijnlijk geen beter weekendprogramma.

Bron.

Leave a Response