Tuin en bloemen

Een transformator tussen grills? Multi Master kookt ham, gevogelte, steaks, spiesjes en pizza

115views

Corten behuizing, positioneerbare vuurkorf, kantelbare automatische rotisserie, grillplaat en pizzaoven. Voeg daarbij een goed ontworpen asvanger, een onderstel met houtvak, een stijlvolle opklapbare voordeur en je hebt een alles-in-één oplossing. Een echte barbecuetransformator die geen enkele taak uit de weg gaat.

Een interessante noviteit van de Diviš Blacksmithy, tentoongesteld op de For Garden 2024 beurs in Letňany in Praag in april, trok veel aandacht. De cortengrill weegt 260 kg inclusief de basis en is geschikt voor restaurants, hotels en pensions, maar als je een grotere familie of veel vrienden hebt, kan hij ook prima in je tuin staan.

Corten grills en haarden van smederij Diviš

Multi Master was echter niet het enige product van deze fabrikant op de tentoonstelling. De openhaardproductiedivisie van de Diviš Smederij produceert open haarden, roosters en tuinmeubelen van corten. Het bedrijf richt zich op het hele assortiment tuinmeubelen van dit staal en is gespecialiseerd in haarden en barbecues. Het bedrijf ontwerpt en produceert barbecues in de zin van vuurplaatsen met een grillplaat die esthetisch aantrekkelijk zijn voor verschillende klanten.

KEDAR grills

Ronde grills hebben een enkel omhulsel, terwijl vierkante grills een dubbel omhulsel hebben, waarbij een inzetstuk van ketelstaal extra in het corten omhulsel is geplaatst, wat de duurzaamheid van de grill verhoogt en deze beschermt tegen langdurige blootstelling aan hoge hitte.

KEDAR grills hebben een gepatenteerd systeem voor asopvang en -verwijdering en luchtinlaat. De as valt naar beneden in een opvangbak, met daaromheen openingen in het patroon waardoor lucht wordt aangezogen om de verbranding van het vuur te ondersteunen. De asbak kan gemakkelijk worden verwijderd en geleegd.

De stevige roosterplaat rond de vuurkist zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. In het centrale deel bij de haard wordt het verwarmd tot ongeveer 300 graden Celsius, naar de randen toe daalt de temperatuur tot 200 graden Celsius. Bij ronde grills is deze temperatuur gelijkmatig, terwijl vierkante grills koelere plekken in de hoeken bieden om het vlees te laten rusten.

Grills met één huid hebben een omhulsel van drie millimeter en gaan tot 20 jaar mee. Grills met een dubbele huid hebben een dubbele levensduur van ongeveer 40 jaar. Corten is over het algemeen een zeer duurzaam materiaal. Als het niet wordt blootgesteld aan water of hitte, zoals in vuurkorven, kan het honderden jaren meegaan in het geval van zitmeubelen, houtwerk en andere vaste voorwerpen.

De grootte, het gebruik en de prijs van de producten van de Diviš Blacksmith’s variëren natuurlijk; voor een kleinere haard betaalt een klant enkele duizenden kronen, voor een grote grill, rokerij of de Multi Master multifunctionele grill, die dit jaar een noviteit is, tienduizenden kronen.

Comfortabel barbecueën, zelfs voor een groter bedrijf

Het voordeel van barbecues is dat ze niet veel hout verbruiken. Een paar houtblokken zijn genoeg om het rooster te laten smelten en het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten om op te warmen. Daarna kun je eten bereiden en het vuur gewoon aanhouden door meer houtblokken toe te voegen. Volgens de verkoper ben je dan in 20 minuten gegrild en gebruik je geen hout meer.

Je kunt een rooster gebruiken dat je boven de vuurplaats bouwt om eten te bereiden, en dan kun je er een WOK-pan of waterkoker op zetten. Met of zonder rooster kun je ook de grillplaat verwarmen waarop je je eten bereidt. Deze grill wekt afgunst op, eetlust en ons enige spijt was dat de grill niet buiten stond en je er niets op kon bereiden. Misschien de volgende keer…

Gegrilde goulash? Gebruik gewoon deze speciale lorna

Een interessante bak met een centrale schoorsteen en een deksel met uitgaande rookregeling. Zo ziet een lorna eruit, die je op de grill kunt gebruiken om verschillende soorten vlees en groenten te bereiden. We hebben geleerd dat het een perfecte combinatie is van grillen, smoren, roken en roosteren.

Je kunt dingen als knakworst, stoofvlees, borststuk of schouder op de grill bereiden boven een heet vuur of smeulende kolen. Je hoeft niet bang te zijn om soepen te koken, die krijgen ook een uitzonderlijke smaak. Het is ook handig als je al gegrild vlees hebt bereid. Het houdt het de hele tijd warm. Op de For Garden tentoonstelling leerden we van de fabrikant dat hij is uitgerust met een stevige accumulatie sandwichbodem die de kans op verbranden elimineert. Toch moet je hem alleen boven een zacht vuur gebruiken.

Bron.

Leave a Response