Hoe verzorg je je gazon? Met deze eenvoudige 5 regels kun je een beschadigd gazon redden of een gloednieuw en mooi gazon aanleggen in slechts 4 weken. Ontdek hoe je dit effectief doet.

Droom je van een mooi, groen gazon in je tuin? Of je gazon nu dof en glansloos is, of dat je van plan bent om het opnieuw te beplanten… hier zijn 5 basisstappen om je te helpen het te renoveren of opnieuw aan te leggen.

Hoe herstel je een beschadigd gazon? Het duurt maar 4 weken

De auteur van het TikTok-account @The Lawn Pack is gespecialiseerd in tuintips, met name gazononderhoud. Hier zijn 5 eenvoudige stappen die je volgens hem moet volgen, om in slechts 4 weken een prachtig gazon te krijgen.

@thelawnpack Hoe bereik je dit gazon in 4 weken (slechts 5 stappen) #gazon #lawn #lawncare #uklawn #gardeninguk #gardenmaintenance #gardeningtips #lawntok ♬ origineel geluid – The Lawn Pack

De eerste stap is het verticuteren van je gazon, onderhoud waarbij het gazon verticaal wordt gemaaid tot een diepte van gemiddeld 5-15 mm. Hierbij worden delen van dode planten verwijderd die water kunnen vasthouden en een slechte luchtdoorlatendheid mogelijk maken. Breng vervolgens korrelmeststof voor het zaaien van gras. In dit stadium is het de moeite waard om te onthouden dat de voorbereiding van goede kwaliteit moet zijn, omdat het een directe invloed heeft op de latere kwaliteit en het uiterlijk van ons gazon.

De volgende stap is het gebruik van een mengsel van graszaden, ook weer van hoge kwaliteit., wat tiktoker duidelijk heeft opgepikt.

“In dit stadium is het heel belangrijk dat de grasmat wordt uitgesloten van dierlijk en menselijk gebruik”

– concludeerde hij.

Vervolgens natuurlijke vloeibare gazonmest gebruiken, die dankzij zijn consistentie de wortels bereikt en snel hun groei stimuleert. De laatste stap is om het voorbereide gazon gedurende vier weken royaal water te geven.

Hoe verzorg je je gazon na de winter? Leer de eenvoudige regels

Allereerst moet je beginnen met het harken van je gazon. Je kunt dit proces het beste helemaal begin april doen. Je hebt een bezemhark nodig, d.w.z. een waaierhark, omdat deze het beste zijn in het verwijderen van aarde na de winter. Het is heel belangrijk om het gazon kruislings aan te harken, want zo kun je droog puin en dode plantenresten uitgraven.

Vergeet na het harken niet om de toestand van het gazon te beoordelen – Als blijkt dat de graszoden los zijn gekomen van de grond en er oneffenheden en bobbels zijn, zal rollen nodig zijn. Dit is het proces waarbij het oppervlak van de graszoden wordt afgevlakt om de zoden tegen de grond te drukken.

Gerelateerde artikelen:

De perfecte plantenbak? Daarin bloeit de orchidee met twee keer zoveel kracht

Wat is de beste grond voor lavendel? Elke tuinier weet het. Paars doet pijn aan je ogen