Tuin en bloemen

5 apps die elke tuinier op zijn telefoon moet hebben

116views

In deze tijd van smartphones kun je alles in een handomdraai aanpakken. Download gewoon een app die je niet alleen advies geeft, maar ook tips en handige tips. Dit kan je werk heel gemakkelijk en zeker veel leuker maken.

Of je nu een ervaren tuinier bent of een beginner, apps kunnen je met veel dingen helpen. Bijvoorbeeld bij het identificeren van planten, het plannen van je tuin of het verzorgen van specifieke planten. En dat is nog niet alles.

PlantenNet

PlantNet is een app die je helpt planten te identificeren door een foto te maken. Het gebruikt kunstmatige intelligentie om de foto te vergelijken met een grote database van planten en toont je een lijst met de meest waarschijnlijke overeenkomsten.

PlantNet is een geweldig hulpmiddel voor beginners en ervaren tuiniers die willen weten wat er in hun tuin of buurt groeit. De app is helemaal gratis en natuurlijk zijn de namen in het Engels.

Groentetuinplanner

Veggie Garden Planner is een app voor het plannen en onderhouden van je moestuin. Je krijgt tips over welke groenten je waar moet planten en welke soorten planten je het beste naast elkaar kunt zetten, je krijgt handig advies over bemesting en je leert de juiste planttijd en mogelijke oogst. De app houdt altijd rekening met je huidige geografische locatie.

Tuin antwoorden

Dit soort app zal het leven van alle tuiniers op vele manieren makkelijker maken. Met behulp van een combinatie van plantenfoto’s en geavanceerde kunstmatige intelligentie technologie, zal de app je helpen om een ongelooflijk aantal planten perfect te identificeren.

Je krijgt niet alleen een volledig nauwkeurige identificatie van een bepaalde plant, inclusief de Latijnse naam en de inheemse namen, maar je leert ook veel over de vereiste omstandigheden voor de juiste teelt.

WaterMe – Tuinherinneringen

In dit geval is het een mobiele app die niet alleen het bewateren makkelijker maakt, maar je ook ondersteunt bij het organiseren en plannen van je bewatering dankzij de vele slimme functies en intuïtieve interface.

Voor elke plant kun je de individuele frequentie en het tijdstip van water geven instellen, afgestemd op de specifieke behoeften van de plant. De app houdt elke watergift bij, zodat je overmatig water geven of uitdrogen kunt voorkomen.

Veggie kweker

Als je een complete beginner bent in tuinverzorging, zal de Veggie Grower app je perfect helpen. Het geeft je alle essentiële informatie over planten, van kruiden tot groenten. Je leert ook wanneer het juiste moment is om te ontkiemen, verplanten of water te geven, of wanneer en welke voedingsstoffen je moet toevoegen om de beste oogst te krijgen. Hoewel de app alleen in het Engels is, zijn de gebruikte afbeeldingen zo duidelijk dat hij begrijpelijk is voor iedereen zonder talenkennis.

www.gardentherapy.ca, www.jablickar.cz, www.letemsvetemapplem.eu

Leave a Response