Mei 2024 is nog maar een dag verwijderd. Hoe maak je het grillrooster schoon van roet en brandplekken? Eén groente lost het probleem op. In slechts een paar minuten verwijder je al het vuil en is je grill weer zo goed als nieuw.

Het mei-weekend nadert onverbiddelijk. Het is dus tijd om met de voorbereidingen te beginnen. Het weer zal gunstig zijn om deze tijd in de natuur door te brengen en tegelijkertijd het langverwachte feest in de tuin of op het erf te organiseren. Nu is het tijd om de barbecue en de verschillende onderdelen ervan, waaronder het rooster, af te stoffen en op te ruimen.

Wat is de beste manier om een oud grillrooster schoon te maken? De beste manier om een grillrooster schoon te maken

Ik heb onlangs een handige truc ontdekt om de grill schoon te maken met een natuurlijke oplossing. Het blijkt dat het heel goed vuil aanpakt, zelfs zonder een staalborstel of grillschraper te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan gewoon een gehalveerde grote ui (elk type) nen de overgebleven verbrande stukjes van de grill schrobben.

  1. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur zodat vastzittende stukjes voedsel gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
  2. Snijd de ui doormidden en prik erin met een grote vork of vleesvork. Prik de ui diep genoeg in zodat hij stevig aan de vork blijft plakken.
  3. Borstel de gesneden kant van de ui over de grillroosters. Schrob de ui heen en weer langs de roosters. De sappen zullen de stoom creëren die nodig is om de verkoolde stukjes van de grill te verwijderen.

De grill is klaar voor het seizoen. 3 eenvoudige stappen veranderen het uiterlijk

Gebruik eenvoudige preparaten die je thuis kunt vinden, vooral aluminiumfolie en azijn, je grillrooster schoonmaken zonder giftige chemicaliën en eindeloos schrobben. Bovendien ben je er dan zeker van dat de grill een schoon en veilig oppervlak is om het eten te bereiden dat we dit mei-weekend en het hele seizoen door zullen eten.

  1. Giet gewone zelfgemaakte azijn in een spuitfles.
  2. Besproei de grill met azijn.
  3. Neem dan een opgerold stuk folie en gebruik het als een zelfgemaakte “schraper” om opgedroogd vuil af te schrapen en te verwijderen.

Gerelateerde artikelen:

Leg op de grill en zie hoe het opgedroogde vet en de etensresten verdwijnen. Alles wat je nodig hebt is een zelfgemaakte pasta

Mijn moeder maakt haar tuinmeubels op deze manier schoon. Zo zien ze er elk jaar weer als nieuw uit.