Een vieze en verbrande oven kan een nachtmerrie zijn die je berooft van het plezier van koken of bakken. Als je ernaar kijkt, raak je letterlijk van de kook. Hier zijn een paar trucjes om de oven gemakkelijk schoon te maken. Na deze procedures is hij weer zo goed als nieuw.

Oven schoonmaken is een klus waar iedereen een hekel aan heeft. We investeren in dure schoonmaakmiddelen en toch krijgen we vaak niet het gewenste resultaat. Zelfs als we denken dat het vet er permanent aan vastgeplakt zit en de enige redding het vervangen van de oven door een nieuwe is, grijpen we naar alternatieve methoden om het opgedroogde vuil te bestrijden. Wat blijkt, zijn er trucjes waarmee je vastzittend vuil of brandplekken effectief kunt aanpakken zonder dat het je veel moeite kost.

Hoe maak je de oven gemakkelijk schoon? De pan schiet te hulp

Zelfs oud en opgedroogd vet is niet bestand tegen deze truc. Zet een pan klaar die je in de oven kunt zetten. Zorg ervoor dat er geen plastic onderdelen of stickers in zitten. Je hebt ook alcoholazijn en 2 liter water nodig. De eerste stap is de oven voorverwarmen op 230 graden. Als het klaar is, in de pan het water aan de kook en giet er 4 eetlepels azijn bij. Zet de pan dan op het laagste ovenrek en sluit de deur. Dit proces moet minstens een uur duren afhankelijk van hoe vuil de oven is. Schakel de oven na deze tijd uit en wacht tot hij volledig is afgekoeld. De laatste stap is het afvegen van het losgeweekte vuil met een zachte spons of papieren handdoek.

Hoe verbrand vet in de oven schoonmaken? Deze pasta verwijdert verbrande resten effectief

Tijdens het bakken blijven er soms stukjes voedsel aan de wanden van de oven plakken en ontstaat er vuil dat bijna onmogelijk schoon te maken is met alleen een spons. Baking soda kan in deze situatie helpen. Maak gewoon een pasta van zuiveringszout, breng het aan op de vlek en binnen 30 minuten kun je gemakkelijk van verbrande resten en vlekken afkomen.

Bereid deze betrouwbare pasta door zuiveringszout en water te mengen in een verhouding van 3:1. Als je klaar bent met schoonmaken, zorg er dan voor dat je de oven afspoelt met warm water en droogveegt met papieren handdoeken. Deze methode beschadigt het ovenoppervlak niet, dus je kunt het gebruiken als het nodig is.

Gerelateerde artikelen:

Laat jij de oven openstaan na het bakken? Je beseft waarschijnlijk niet wat de gevolgen zijn

Giet op het ovenglas en wacht. Al het vuil lost op zonder schrobben.