Veel bakplaten worden dagelijks ingeslikt en vervolgens afgewassen, maar mijn moeder ontdekte onlangs een goedkope truc waardoor je niet alle platen hoeft weg te gooien als je klaar bent met bakken. Je kunt het in een paar minuten doen en het resultaat is verbluffend.

In de aanloop naar de communie, het doopsel of een bruiloft zijn er veel manieren om op te ruimen en je zult waarschijnlijk druk bezig zijn metwelke truc je moet proberen. Maar als je op zoek bent naar een truc die je bakplaat laat glimmen, dan heb ik de methode van mijn moeder die je de adem zal benemen.

De manier van mijn moeder zal je leven makkelijker maken. Je maakt je bakplaat zo schoon als nieuw

Als je de bakplaten niet wilt schrobben tijdens de hele communiemoet je deze tip van mijn moeder opvolgen, je hebt alleen de eenvoudigste munt nodig. Het klinkt triviaal, maar de lakens zullen er echt als nieuw uitzien.

Met deze munttruc ziet je plaatwerk er als nieuw uit. Het duurt een paar minuten

Met de muntjestruc red je je bakplaten en hoef je niet de hele dag te schrobben. Mijn moeder gaf me zogenaamd stap-voor-stap instructies voor deze procedure: Smeer je bakplaat in met een munt en was hem dan af zoals je je dagelijkse vaat zou wassen. Het werkt en het verwijdert de verbrande baksporen. Je hoeft het niet meer weg te gooien en te vervangen.

Je kunt deze truc ook op internet vinden. Fans zijn enthousiast

Een vrouw uit het buitenland postte een video waarin ze een metalen plaat schoonmaakt met een muntstuk. Mensen bedanken haar voor de verbazingwekkende truc, die goedkoop is en veel mensen veel geld bespaart.. Eén persoon reageerde hierop: “Fantastisch, dank je.” Iemand anders merkte op dat de munttruc ook werkt om kalk van de uiteinden van kranen te verwijderen – en we wedden dat dat niet het enige is waar het handig voor is.

Gerelateerde artikelen:

Hoe maak je een bakplaat schoon? Zelfgemaakte patenten kunnen roest aan

Zo maak je een bakplaat gemakkelijk schoon. Het wordt weer fris en glanzend