Vergeet na het koken van de aardappelen het water af te gieten. Deze onopvallende handeling kan je gewoonten volledig veranderen en vruchtbare resultaten opleveren. Het voorkomt ook verspilling en bespaart je geld op chemische tuinproducten die niet goed zijn voor het milieu.

Het lijdt geen twijfel dat natuurlijke methoden de beste zijn, of het nu gaat om koken, tuinieren of huishoudelijk werk. Het lijkt er dus op dat zelfs het water van kokende aardappelen een tweede leven kan krijgen. Deze triviale methode lijkt misschien ongebruikelijk, maar het kan wonderen doen, en het is zichtbaar met het blote oog!

Mors nooit water na het koken van aardappelen. Dankzij deze truc leer je een waardevolle toepassing

Deze goedkope, smakelijke en zeer dankbare groente heeft veel toepassingen in de keuken. We serveren het op een miljoen manieren, maar elke manier vereist voorbereiding. De populairste methode is natuurlijk het koken van de aardappelen in water, en wat blijkt, deze vloeistof kan later worden hergebruikt.

Water na het koken van aardappelen kan een waardevol ingrediënt blijken te zijn dat je niet alleen geld bespaart op tuinieren, maar je ook op weg helpt in de zero waste-gedachte. De vloeistof is geweldig voor planten, fruitstruiken of groenten – de gewassen zullen veel vruchtbaarder en gezonder zijn omdat dit water als meststof voor ze zal werken. De methode is ook geweldig voor balkonplanten of planten die onze vensterbanken en meubels versieren.

Vergeet het water af te gieten nadat de aardappelen gekookt zijn. Een ingenieuze truc kan wonderen doen

Dus rijst de vraag, wat is er zo geweldig aan gewoon aardappelwater?dat meestal in de gootsteen belandt. Het antwoord is heel eenvoudig – het water van kokende aardappelen is rijk aan mineralen. Vooral fosfor, dat de planten doet groeien en bloeien, en zetmeel, dat ze ook sterker maakt en beschermt tegen ongedierte.

Het kan echter niet worden ontkend dat het water na het koken van de aardappelen vrij van zout moet zijn. Anders kunnen onze planten het slecht verdragen en zelfs verwelken. Het is ook belangrijk om deze vloeistof goed af te laten koelen – het beste is om het in een andere bak te gieten, zoals een gieter, en het 24 uur te laten staan. Na deze tijd kun je veilig doorgaan met het bemesten van je bloemen of groenten.

Gerelateerde artikelen:

Wie mag er geen aardappelen eten? Eén groep zou ze uit hun dieet moeten schrappen

Waarmee moet je aardappelen eten zodat je niet aankomt?