Als de prijzen van groenten in de winkels eng beginnen te worden, loont het om je te richten op het kweken van je eigen groenten. Het kweken van een kleine tuin is niet al te moeilijk. Het loont echter om op te letten voor vorst in de lente. Vermijd één datum in het bijzonder. Dus vandaag geven we antwoord op de vraag: wanneer plant je komkommers in de volle grond?me?

In deze tijden waarin de prijzen van groenten en fruit de pan uit rijzen, loont het om ervoor te kiezen om je eigen groenten te kweken. Je kunt beginnen met een klein stukje tuin of balkon. Met deze paar tips kan zelfs een onervaren persoon een weelderige oogst binnenhalen en ervan genieten.

Wanneer moet je komkommers in de grond stoppen? De kalender voor tuiniers vertelt je dat je een bepaalde datum moet vermijden

Meivorst en “vrieskou” is de tijd van het jaar waarin de nachttemperaturen bijna elk jaar in het land onder het vriespunt komen. Op 12, 13 en 14 mei vieren drie heiligen hun feest: Pankrác, Servác en Bonifác. Op 15 mei is de naam van de drie bevroren Žofia. Elke ervaren tuinier weet dat hij na deze data zijn zaailingen veilig in de grond kan zetten en zaden kan zaaien die niet koudebestendig zijn.

Hoe kweek je komkommers in potten? Balkonkweek is niet moeilijk

Als je geen eigen tuin hebt en ervan droomt om je eigen komkommers te kweken, is er niets verloren. Je kunt gemakkelijk komkommers kweken op je balkon. Kies echter eerst een geschikte pot met een inhoud van minstens 10 liter, die voldoende ruimte biedt voor de wortels. Om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt, vul je hem met grond die geselecteerd is voor het kweken van groenten, rijk is aan voedingsstoffen en goed gedraineerd.

Kies vervolgens een komkommerras voor het kweken in containers en zaai de komkommerzaden volgens de instructies op de verpakking, meestal tot een diepte van ongeveer 1-2 cm. Zet de pot op een plek met veel zonlicht.

Deze planten hebben minstens 6-8 uur zon nodig om een goede oogst te produceren. Zorg er bovendien voor dat je ze tijdens de groei ondersteunt, bemest en regelmatig water geeft.

Gerelateerde artikelen:

Hoe en wanneer sperziebonen zaaien? De 6:30 regel is de sleutel tot succes

De perfecte pot? Daarin zal de orchidee twee keer zo krachtig bloeien