Wie zijn wij?

Opa vd Voort begon op de huidige locatie, toen nog Kleine Achterweg, met een kleine groentekwekerij.

 

Die bestond destijds uit een aantal druivenserres en een stuk leeg land, waar met name aardappels werden geteeld. Later kwamen daar houten kassen bij met daarin o.a. tomaten. Toen vader Jan ook in het bedrijf kwam, werd er gedeeltelijk overgeschakeld op de chrysantenteelt en eind jaren ’60 kwamen daar snij- en sperziebonen bij. In 1974 werd het bedrijf vernieuwd en in 1981 veranderde het adres in Grote Woerdlaan vanwege de aangelegde verbindingsweg tussen Naaldwijk en Monster.

In die jaren besloot ik na m’n middelbare school definitief ook in het bedrijf te komen. Na ons trouwen ging ook mijn vrouw Wilma meewerken.

Inmiddels ging de huisverkoop een behoorlijk deel van de activiteiten bepalen. We besloten in te zetten op kleinschaligheid en breidden het assortiment  groente geteeld met biologische gewasbescherming uit met o.a. aardappelen, meloenen, bloemkool en komkommers.

Sinds 2012 hebben we ook diverse soorten perkplanten, zowel los als in wandhangers en grote potten en vorig jaar werden de eerste kersen geplukt van bomen in de kas.